ÅRSBÄSTA och långtur i nappstraumen

Äntligen var det återigen dags för långtur i nappstraumen, siktet var inställt på en relativt ofiskat område detta år och det var fokus på att få mycket fisk. Jag (Daniel) och Calle styrde båtarna vid 8-tiden på morgonen mot tänkta fiskeområdet och på vägen ner kunde man riktigt känna i luften att det skulle bli en helt otrolig dag.

Jag som körde båt 7 med ett gäng holländare fick en riktigt bra start på dagen då vi bara han få ner betena i vattnet innan torsk mellan tio och femton kilo bara kastade sig över våra Crazy Daisy i både 300gr och 400gr storlek. Ett tag såg det nästan ut på lodet som att det var storsej som jagade i frivattnet och nästintill upp till ytan, men nej det var stor torsk och efter att riktigt fått fart på fisken räckte det med att bara släppa ner betena precis under båten för att kroka i en stor torsk,

Efter ett par riktigt fina drifter över samma stopp så bestämde fi oss för att plocka lite betesfisk för att ge den riktigt stora torsken en chans, sagt och gjort åkte vi upp på en 11-meterstopp och slängde i våra sejhäcklor, omgående högg det små sej och makrill och på vägen upp så satte dom stora torskarna fart och bokstavligen slet sönder betesfisktacklena för oss, nåväl efter lite trassel kunde vi äntligen kasta ut våra antitwist med makrill och sej och på 20 meters djup började torsken hugga, ett gäng härliga torskar över 15 kilo blev landade och efter en stund kunde vi landa dagens toppfisk på över 20kg!

Våran Danska grupp som också fiskade i samma område hade även dom en helt otrolig fiskedag där många stora torskar landades samt ett par flundror med största kring 120. Dom kunde även stoltsera med en riktigt fin torsk på hela 22kg.

I båt 7 bestämde vi oss för att göra ett försök på flundra lite grundare och efter knappt 20 minuter kan vi se hur en flundra stiger på lodet mota våra betesfiskar och straxt efter smäller den på, efter en riktigt kul fight med flera rusningar upp och ner från botten kunde vi landa deras första hälleflundra med en längd på ca 115cm riktigt kul!

Sedan blev det dessvärre riktigt tråkigt väder och krutet fick läggas på sista fiskedagen där det var flundra som stod i fokus. båtarna gick ut tidigt på morgonen och bäst båt för dagen blev helt klart båt nr6 med Danskarna där dom landade ett gäng stadiga flundror med 120, 130 och 138cm i topp.

Även Våra Holländska gäster fick en riktigt fin på 130cm, För mig och mina gäster hade vi det relativt segt med enbart mycket stigningar, men efter ett tags nötande kunde vi landa en mindre och en fin i 120cm-klassen.

Det ska även tilläggas att det den här veckan kommit upp ett gäng fina spättor ett stenkast från kampen med ett snitt på 53 cm och en helt makalöst fin toppfisk på smått sjuka 63cm!

Nu laddar vi inför nya möjligheter och nya minnen.

Tight Lines// Daniel Freland och Calle Hjälm