Stabilt torskfiske och ny långtur på Å!

I början av denna fiskevecka hade vi väldigt gott väder med lätta vindar vilket möjliggjorde en ny spännande långtur.

Fredag morgon samlades sju av veckans båtlag och klockan 07´00 började vi åka mot mot nya outforskade områden.

Väl på plats strax före kl 09´00 la sig alla båtar någorlunda tätt på varandra för att fiska av området så effektivt som möjligt.

I guidebåten hann Dennis knappt ner med sin jigg innan han krokade i en fin torsk på 10kg+.

Rolig start med aktivitet direkt, men målet var inställt på hälle för samtliga båtar så denna sågs som schyst bonus.

Det hängde en spänning i luften innan första kontakten med flundra kom och det var båt 3 som ropade över radion kanske 15-20 minuter in i fisket att de hade landat dagens första flundra på 110cm+.

Bara minuter efter denna rapport så är det nu åter igen Dennis i guidebåten som fiskar med sin crazy daisy 400gr fancy cola som klokrent nitar i ett bra mothugg någon meter över botten, Ser direkt att detta är nu en stor fisk och alla övriga tar och vevar upp för att minska risk för trassel och linbrott.

Grym fight från fisken med en bra 70-100m i första rusningen, Dennis krigar på bra med hårdbroms och fightar fisken stenhårt och efter dryga 7-10 minuter kommer fisken mot ytan men precis innan vi kan försöka landa fisken vänder den ner mot djupet och det är bara börja om från ruta ett för Dennis!

Efter den andra långa rusning ner på 65m börjar det bli lite mjölksyra och skakiga armar men vi krigar på och efter ytterligare 7-10 minuter ser vi fisket igen och denna gången lyckades vi hela vägen upp och kunde direkt sätta kveitekroken och säkert säkra fisken vi båtkanten för att mäta denna DRÖMfisk till hela 184cm!! Efter mätning och fotografier så fick vi se drottningen simma hem igen,

Men Samtidigt som vi i guidebåten höll på att drillar denna fina fisk rapporteras det från båt 3 att de fightar en riktigt stor fisk dem också.

Lite senare kunde även dem landa en fisk på hela 180 cm.

Under denna långtur riktades i stort sätt hela dagen efter flundran men det kom ju ett par riktigt goa bonustorskar och sejar upp bland båtarna under dagen,

vi i guide båten avslutade dagen med ett gott dubbelhugg på 16 samt 18kg torsk.

Veckan har varit ganska tuff för många båtar med mycket nafs och inga ordentliga hugg från hälleflundrorna. Torskfisket har varit ruggigt bra för augusti månad med MASSA torsk mellan 5-12kg men inte bara en utan flera torskar mellan 18-22 kg som toppfångster för veckan.

Avslutningsvis hade vi lite tuffare väder igen de två sista dagarna vilket gjorde allt än mer svårfiskat och något restriktiva i fiskeområden.

Nu laddar vi för ny vecka på Å!

Tight Lines från Å!

Alexander Lindgren och Andreas Wanland.