Starka strömmar, fina flundror och camprekord på Å!

Då går ännu en vecka mot sitt slut här på Lofotens ändstation. Svaga vindar men stark ström har utmanat våra gäster men oj vad bra de har fiskat. Blir stolt. Björn Levin mitt sitt skånsk crew inledde veckan starkt och totalt fiskade ut alla med. Radion gick i ett och det var bara att lyfta på hatten och gratulerar. I guidebåten denna vecka hade vi underbara Dan och Fanny. Vi hade en tuffare start med hälleflundror som bara steg och kikade på våra beten. Men ingen stress, vår tid kommer.

Dag två nötte vi på efter hälleflundra. Stark ström gjorde det svårt men jag hade bra känsla. Alex som var ute med en annan båt hade kontakt med en gång och lyckades landa två snabba. Vi drev på och till slut smällde det på hos oss. Efter en kortare rusning slet Dan upp vår första hälleflundra. En tjusig 124a med väldigt stort huvud.

Efter det vände strömmen och vi valde att gå in i en grundare vik med fin sandbotten och meta rödspätta. Med strålande sol och platt vatten var förhållandena perfekta. Bra förhållanden är viktigt när man metar rödspätta då man vill presentera sina beten långsamt. Det dröjde inte länge innan vi hittade en fläck med aktiv fisk. Drift nummer två krokar Dan i en finare fisk. Upp kommer en (i Å-mått mätta) gigantisk rödspätta. Utan håv blir rödspättefiske högspänning, lyckas få tummen i munnen och river upp den över relingen. Det är en bjässe. Den mäter 60 cm och väger på pricken 2 kilo vilket också är det nya camprekordet här på Å. En otroligt vacker fisk som senare på säsongen kunnat väga riktigt mycket. Stort grattis Dan till det nya rekordet. Flera andra båtar rapporterade om fina fiskar på 140+ och 150+. Riktigt kul.

Efter det lossnade även hälleflundrefisket för oss i guidebåten och den sista dagen inleddes med två dubbeldrillningar. Det var stor glädje i båten när både Dan och Fanny landade fiskar. Det har vart så fint att vara ute med er den här veckan.

Vi lämnar en fin vecka bakom oss och blickar framåt. Vädret imorgon ser riktigt bra ut och jag och Alex planerar för en långtur. Vi håller er uppdaterade.

Tight lines,

Andreas Wanland & Alexander Lindgren.