Storflundra i HawaiiNapp

Veckan som varit har bjudit på både solsken och vinstilla dagar till en början men med tiden gått till ett sämre väder med tuffa förhållanden!

Våran Holländska grupp på 4 personer har nött ordentligt med stundtals riktigt fina resultat i form både storsej och grymma torskrace. Calle som guidade dom tidigare i veckan berättar i hamn om ett riktigt bra torskfiske där det bokstavligen högg torsk på torsk så fort man kom ner med betena till botten. Det landades flera fina fiskar mellan ett par kilo upp till runt tio kilo, Calle tog även med dom på lite riktat flundrafiske och efter ett par kontakter kunde äntligen våra Holländska gäster stoltsera med sin första flundra någonsin i Norge!

Vi har under Veckan också haft ett gäng med dagsturer på runt 4 timmar, och i och med att det är nära till ställena så kunde fisketiden effektiviseras på bästa möjliga sätt. På Dagsturerna har det kommit upp torsk, storsej, långa, hälleflundra på ett område bara 15-20 minuter från campen! Ett område som helt klart är riktigt roligt då det inte är långt mellan huggen.

Även Jag (Daniel Freland) var ute på ett solopass i början av veckan och att det blev kaos i båten kan jag lova! Efter att ha stannat på en grundtopp och fångat lite betesfisk begav jag mig till området där jag tänkt fiska några timmar. Väl på stället var förhållandena perfekta och jag drev i ungefär 1 knop med linan rakt ner under båten, efter ungefär en timmes fiske så hugger det på den lite större betesfisken och jag hinner bara inse att det är en stor fisk jag krokat i innan jag i ögonvrån kunde se hur det hugger en fisk på andra spöt! Jag sätter spöt med fisken Jag krokat i spöhållaren för att sedan gå och göra mothugg på andra spöt, dessvärre bommar jag mothugget på den fisken men med facit i hand var nog det bara tur då Flundran jag redan krokat i drar iväg i en helvetesrusning och håller bokstavligen på att tömma spolen på rullen. Efter ett par minuters båtkörande fick jag äntligen linan rakt ner under båten och kunde för första gången sätta press på fisken, ytligare en stund senare börjar äntligen fiskens huvud att lyfta från botten och fighten var igång på riktigt. Jag såg på lodet att det var ungefär 15 meter kvar innan fisken var vid ytan och jag kan lova att nervositeten och adrenalinet var på max! Fisken kommer upp till ytan och jag kunde säkra den vid första försöket med kveitekroken (inte helt lätt när man är ensam i båten), Efter att fisken blivit säkrad vid båtkanten så vinkade jag in ett par Tyskar som låg ett stenkast bort och bad dom att hjälpa mig med dokumentering och mätning av fisken. Jag kunde nu äntligen få hoppa i vattnet och stoltsera med mitt nya personbästa på flundra som mätte 185cm, lyckan var total!

Flundra 185cm

I Lördags hade vi en dagsguidning med med en större grupp på tio personer och jag och Calle fördelade gästerna mellan två båtar och satte kurs mot ett område där Våran chef Jimmy och hans familj haft riktigt bra fiske dagen innan. Väl på plats så började fisket helt sjukt bra, huggen haglade från vänster till höger i båtarna och leendena på gästerna skvallrade om riktig fiskelycka! Det blev efter en stund en riktigt rolig tävling mellan både min båt och calles båt där det gick ut på vilken båt som lyckades pirka upp störst fisk för dagen, Men jag tror inte riktigt våra gäster lyckades avgöra vilka som hade störst fisk i båten så vi kom överens om att det blev oavgjort, men vad gör det när det konstant är spöböj i båtarna?(:

Riktigt fin sej av våran gäst Vilde!

Nu är vädret helt enkelt riktigt tråkigt och vi kan bara hoppas att det vänder och att våra nya grupper med gäster som anländer på onsdag kan mötas av ett lofoten med strålande solsken och svaga vindar!

Tight Lines// Calle Hjelm och Daniel Freland