Ytjagande kveite och en fantastisk dag på havet med mycket Skrei!

De sista två dagarna har bjudit på fantastiskt fint väder och lyckat kveitefiske endast ett stenkast från campen samt en otroligt häftig upplevelse med en ytjagande kveite.

Våra gäster samt mekaniker Mats fann också en massa huggvillig skrei idag. Det har nämligen varit en trög start för skreifisket här i Lofoten men idag så hängde armarna långt ned till knäna på våra gäster efter att ha fångat otroliga mycket fin skrei!
Vår mekaniker berättade att det var helt fullt med fisk och idag var dom verkligen på hugget. Efter dryga två timmars fiske fick han avbryta för att åka hem och ta vara på all fin fisk och vila ryggen efter den lyckade dagen! Toppfisken var på ca 16kg men det var mycket fisk på runt 10 kg. Våra gäster kom också in med backarna fyllda och stora leenden. En helt underbar dag!

Själv hade jag en inbokad kveiteguidning med gästen Even där vi lyckades landa 3 fina kveite med en topp på 120cm.

Underbart väder och bra aktivitet med kveite, en perfekt dag på havet! Idag guidade jag också en familj som hade siktet inställt på kveite, trots bara en halvdags guidning på 4 timmar så lyckades vi landa 2 fina kveite samt att vi fick uppleva något som vi sent kommer glömma. Vi såg nämligen en stor kveite som jagade en betesfisk i ytan. Först såg vi bara ett stort plask men sedan kunde vi se hur en mindre betesfisk försökte fly där kveiten gång på gång attackerade fisken i ytan. Efter 5-6 attacker så låg havet lugnt igen och antagligen hade kveiten tillslut lyckats få tag på den flyende betesfisken. En häftig upplevelse vi sent kommer glömma! Even som jag guidade dagen innan var även ute idag och lyckades landa en fin kveite på 119cm! Allt detta endast några minuter från våran camp!

Nu har vi dock lite sämre väder på ingång men vi hoppas kveitefisket fortsätter att leverera och att vi kommer ut på skreien igen!

Bor ni i Norge så tveka inte med att kontakta oss för en fisketur med oss då vi har mycket ledigt på grund av rådande reserestriktioner. Hyr bara båt eller varför inte boka en dag guidat fiske där allt är inkluderat, kontakt oss för mer information!

Vi står redo!

Tight lines,
Johan Mikkelsen