Nu kör vi igång säsongen 2021!

Man önskar förstås att säsongsstarten skulle vara på samma sätt som den brukar, men detta året blir annorlunda…Vi är dock oerhört glada att kunna välkomna våra första Norska gäster för säsongen och de anländer till Lofoten ikväll! Vi har några få Norska grupper inbokade under Mars månad och det känns oerhört skönt för både mig och mina medarbetare att vara igång igen, även om det är i en mycket liten skala…Vi får mycket frågor från er gäster som är inbokade denna säsongen vad som gäller och ”prognosen” för just er resa.Vi har tagit kontakt med våra Svenska gäster och som har avresedatum i Mars/April. Som läget ser ut just nu så anser vi att det inte blir möjligt att kunna genomföra några resor under denna perioden då smittoläget är fortsatt väldigt högt i Sverige.Än så länge finns det inte något krav på vaccinationspass från Norska myndigheter, utan man jobbar fortsatt på samma linje som ifjol med att ”rödmarkera” de länder, eller regioner i Sverige som har ett smittotal större än 25 nya fall per 100 000 invånare de sista 14 dagarna. I dagsläget ligger vi långt från dessa siffror, men vi är ändå optimistiska att vi under Maj månad kommer kunna välkomna en del gäster som bor utanför Norges gränser. En del länder som ex. Storbritannien har kommit långt i sin vaccinering och har en kraftigt fallande kurva med antal nya smittade.Sverige har väl varit ett av de länder i Europa som drabbats värst, men borde då rimligtvis då också ha en stor immunitet bland befolkningen. När vaccineringen ökar i omfattningen så tror vi att smittotalen i Sverige kommer gå ner väldigt snabbt och det kan absolut finnas en chans att kunna resa under Maj månad, men vi får följa utvecklingen och kommer kontakta alla resenärer som blir berörda så fort vi anser att en resa inte kommer kunna genomföras.Nu håller vi alla tummar för att denna pandemi snart skall vara över!Men, nu fokuserar vi på att kicka igång denna säsong!Fiskerapporter utlovas inom kort 🙂