154cm hälleflundra och ett grymt torskfiske på yttersidan – Höstfisket i Nappstraumen!

Nu har vi underbart höstväder här i Lofoten efter en höststorm som snabbt drog förbi. Att torskfisket skulle explodera dagen efter hade jag inte räknat med men det var verkligen full fart på torsken och redan efter en timmes fiske så var mina gäster nöjda för dagen, lådorna var fyllda och flera torskar på 10kg+ var landade med en toppfisk på 15kg! Strålande solsken och kallt och friskt väder som fick kinderna att bli röda. Vad mer kan man önska sig?När vi väl kom tillbaka till campen så träffade jag de andra gästerna som hade istället fokuserat på hälleflundran i Nappstraumen och berättar om 2 landade med största på hela 154cm som högg på endast 15meters djup!

Det är verkligen nått speciellt med att fånga så stora hälleflundror på grunt vatten och det slår aldrig fel, år efter år så kommer dom in i Nappstraumen för att äta upp sig! Tyvärr har vi bara några få dagar kvar innan vi stänger ner campen för säsongen! Men vi ska göra vårt bästa för att lura upp några till innan vi börjar sikta på en comeback för 2021 och förhoppningsvis kan fortsätta verksamheten på normalt vis igen efter den här coronasituationen som har ställt till det för oss i år.

Stay tuned,
Johan Mikkelsen