Sista fiskerapporten för 2020 – Nappstraumen!

Det är med en klump i halsen man sitter här ensam i stugan och skriver säsongens sista fiskerapport från vår destination Nappstraumen. Det har verkligen varit ett annorlunda år och vi hoppas verkligen att vi kan återgå till det normala för 2021 så vi kan fortsätta göra det som vi brinner för mest, nämligen havsfisket i Nordnorge!

Den sista veckan så avslutade våra gäster med flaggan i topp och berättade om ett fantastiskt torskfiske på yttersidan med toppfisk uppemot 20kg samt storsejar över 10kg! Även om siktet var inställt på flundra så var det torskinvasion på de tänkta flundraplatserna. Men vad gör det när det är full action för hela gänget!

Tillslut hittade dom några platser med färre torsk och då lyckade dem även landa 3 hälleflundror i ena båten där den största mättes till 136cm!

Hela gänget kom tillbaka till campen med stora leenden och kände att Nappstraumen verkligen levererade en fantastisk upplevelse! Så här sent på säsongen är också naturen fantastiskt vacker med snöbeklädda bergstoppar, fantastiska solnedgångar och norrsken som dansar över våra hytter! Det är minst sagt en magisk tid här i Nordnorge!

När vattentemperaturen faller så samlas även hälleflundrorna i Nappstraumen igen för att äta upp sig av all betesfisk som gått in och ställt sig här. Detta är något som följs år efter år och med detta i åtanke så hoppade Glenn och Eddie på första flyget från Oslo upp till oss för att köra en 3 dagars satsning. De skulle bli ensamma på campen men vad gör det när man har siktet inställt på hälleflundra! Normalt sätt brukar slutet av Oktober vara en riktigt HET tid för att komma i kontakt med 50kg+ flundror och större en så! Och med tanke på att ett gäng undervattensjägare har landat 2 över 190cm+ den senaste veckan här så visar det sig att dom stora har kommit! Kan dock tillägga att detta är INTE våra gäster och vi tillåter ingen undervattensjakt hos oss på Nordic Sea Angling då vi vill bevara det fantastiska fisket som vi har här och förespråkar catch & release av all hälleflundra över 130cm!

Hur som helt, spänningen var på topp och vi lyckades landa ett gäng hälleflundror av mindre kaliber sedan kliver det äntligen på något bättre för Eddie men av någon oklar anledning så brast linan när spöt stod bockat tungt ner mot djupet… Vi alla blev såklart otroligt besvikna att tappa en fin fisk på detta sätt, men sånt händer och det var bara att knyta om och fiska vidare. Sedan dyker det upp ett enormt eko vid min betesfisk, ett hugg sedan inget mer… Jag vevar upp och där dinglar kroken utan betesfisk.. Och så här fortlöpte det under de 3 dagarna, fina stigningar som inte ville hugga men vi fick iaf ett gäng mindre fina matfiskar som ändå bjöd på trevliga fighter!

Vad vi kunde konstatera var att det har verkligen kommit in sjuka mängder betesfisk i Nappstraumen men att temperaturen fortfarande är relativt hög med tanke på att vi är i sista veckan på Oktober. Tyvärr har vi ju inga fler gäster för i år, men hade varit intressant att fiskat in i November för att se hur det utvecklar sig! Jag är rätt säker på att det kommer vara riktigt hett då!

Förutom fludrasatsningen så bröt vi av med någon timmes fiske efter rödspätta och Nappstraumen visade ännu en gång vilken fantastiskt spättafiske det är här! Medellängden på spättorna vi fick låg på 50cm! Det var som att alla var stöpta i samma form med en toppfisk på 54cm! Riktigt trevligt fiske som man inte får missa när man besöker oss här i Nappstraumen!

Nu försöker vi skaka av oss detta oroliga år och satsar på att komma tillbaka med full styrka inför 2021!
Kom ihåg att följ oss på vår facebook sida för ta del av allt nytt från oss!

Vill passa på att tacka alla gäster som har kunnat genomföra sin resa till oss och såklart alla er som tyvärr inte har kommit iväg i år men som har varit förstående i denna svåra tid och istället bokat om för 2021 eller 2022!!!

Längtar redan tills vi kickar igång allt igen!

Tight lines,
Johan Mikkelsen