195cm Hälleflundra, 20kg torsk och fina spättor från Nappstraumen!

Höstfisket har helt klart kommit igång här i Nappstraumen med fallande vattentemperatur, mycket betefisk som letat sig in i själva strömmen och flundror på riktigt grunt vatten! Eller vad sägs om en hälleflundra på hela 195cm som ett par undervattensjägare släpat med sig hem efter att ha harpunerat den på endast 3 meters djup… Ett gott tecken på att de stora individerna har kommit hit! Synd bara att denna dödades då den gör betydligt mer nytta i havet än på tallriken… Kan tillägga att detta är INTE våra gäster och vi tillåter ingen undervattensjakt på våra camper då vi är en stark förespråkare av Catch & Release och uppmanar alla våra gäster att släppa tillbaka hälleflundror över 130cm för att behålla en friskt hälleflundra bestånd och minimera påverkan på det lokala fisketrycket! En sådan stor individ har också samlat på sig mycket miljögifter och är dålig i köttet jämfört med en mellan 80-130cm. Hur som helst, ett gott tecken att dom är här!

Förutom detta så har vi också en grupp som fiskat från land som lyckats landa en fin flundra på 135cm vilket är en fantastisk prestation och som givetvis fick simma tillbaka igen efter fotografering! De rapporterade också om rödpättor upp till 2,5kg från land!

Vi har också testat efter torsken när vädret har tillåtit detta. Lodar mycket fisk på kanterna men har varit svårt att få dom till hugg men en toppfisk på hela 20kg har vi ändå lyckats lura upp! Sedan har det blivit lite mer spättafiske med många fina över kilot!Nu väntas en höststorm komma in så nu väntar vi bara på att denna ska dra förbi så vi kan komma ut på havet igen i jakten på mer storfiskar!

Tight lines,
Johan Mikkelsen