Tuff vecka har i Nappstraumen!

Denna veckan som har varit har vi haft tufft väder men då visar det sig att nappstraumen ändå kan leverera. Med det smått unika läget vi har så har vi kunnat fiska nästan alla dagar men med bara en dag ute på yttersidan av lofoten. Det har kommit upp flera flundror på våra turer dock så har alla varit under måttet . Dom första dagarna så har vi fiskat i närområdet och tagit skydd från vind och vågor. Då det har kommit upp många torskar men dock små . Några sejar och blekor har fajtat på rätt bra med lätta prylar. Det har även blivit en hell del rödspättafiske för gänget som har varit har. Rödspätterna har varit i farten med många fina fiskar mellan 40 till 50 cm.

Sluttampen på veckan blev dock bättre och vi kom ut på nordsidan sista dagen, och där växte torskarna med flera runt 10 kg klassen. Även sejarna var i farten denna dagen och blev större med flera mellan 5 till 8 kg. vi hade även en grupp som valde att fiska på ett annat område än vad resten av gänget gjorde. Mitt under en drift så blev dom avbrutna av en späckhuggare familj som var nyfiken och kollade till båten. Dom hade späckhuggarna bara ett par meter från båten.

Tyvärr så ser det ut som att det ska fortsätta vara kraftiga vinden in på nästa vecka också,så vi får hålla tummarna att det går fort över eller att det ändrar på sig.

Tight lines//

Calle Hjelm