Kanon fiske och knall väder i Havöysund

I onsdags förra veckan kom ett gäng äntligen till mig här i Havöysund efter en vecka utan gäster på campen. Prognoserna för veckan såg helt magiska ut, då dom är 5 pers i gruppen så beslutade jag mig första dagen för att köra en egen båt och guida dom endå. Väl på plats på första stället så tajmade vi in strömmen perfekt på morgonen och redan i förta driften krokar jag i en riktigt fin fisk på spinnfiske och fick mig en riktigt go fight, fisken rusade som en galning många gånger och jag fick efter lite meck tillslut landat en super fisk på 148 centimeter. När jag sedan ropade i radion till gästerna som låg bara en liten bit brevid mig om fisken så såg jag att dom höll på att landa en fisk dom med så jag körde dit, när jag kommer fram till dom så har dom en riktigt fin fisk vid båten och mätte upp deras första fisk för veckan på härliga 150 centimeter! så det var en riktigt lyckad första drift för veckan. Efter detta la vi upp en ny drift och direkt i den andra driften krokar gästerna i en till stor fisk, och efter ett tag när jag kör bort till dom så har dom en till fisk i 150 centimeters klassen på kveite kroken men tyvärr lyckades denna fisken slita sig och simma iväg… jaja shit happens och vi körde på, vidare drog vi ett gäng mindre fiskar innan vi flyttade vidare till ett nytt område. På dt nya stället hoppade jag runt lite innan jag hittade ett spot jag ville fiska där driften funkade bra, med en gång brände jag ett hugg, men bara ett par minuter senare så fick jag ett till hugg och lyckades sätta den. Jag kände direkt att det var en ok fisk men den var inte super tung, fisken var ganska lugn och stod och dunkade nere vid botten en liten stund innan jag fick vänt den och pumpade upp den till båten. Det visade sig vara en till kanon fisk på 146 centimeter. Boysen i andra båten anslöt till spottet där det verkade stå en del fisk och när vi la upp för en ny drift så får jag på en mindre fisk som jag tappade efter en liten stund och direkt efter det för gubbarna i andra båten dubbel hugg med två fina runt metern. Vidaredrog vi ett gäng fiskar av mindre kaliber där innan gästerna skulle ut och fiska lite torsk och sej. Dom hittade en hel del fisk i bra storlek med en gång och drog många fina torskar med topp runt 15 kilo samt ett gäng riktigt fina sejar en liten bit över en meter långa!

Dagarna efter detta har killarna fortsatt haft kanon fiske där ute och vädret har vart magiskt, dom har dragit riktigt många flundror, fortsatt hittat fint torsk och sej fiske samt landat en till fin flundra på hela 148 centimeter, helt fantastiskt skulle jag säga. I detta nu ligger dom och nöter på riktigt fina stor flundra platser så skall bli riktigt spännande att se vad dom kan lyckas bärga de kommande dagarna!

Tight Lines// Doulas Dahlberg