Hälleflundra i samtliga båtar från vår camp Nappstraumen!

Höstvädret börjar komma till Nordnorge med allt från fantastiska dagar där solen skiner och fiskar som nappar till höstrusk med regn, vind och trögt fiske. Det är trots allt sanningen att även här i Nordnorge så har vi tröga dagar och den som säger nått annat har fel! Sen kan man tillägga att en trög dag i Nordnorge är fortfarande en fantastisk dag jämfört med många andra platser runt om i världen!


Den senaste tiden här i Nappstraumen har det varit riktigt bra torskfiske på yttersidan där mängfisket har varit på topp! Gårdagen bjöd också på riktigt fint väder så då var det dags för långtur med siktet inställt på hälleflundra. Det var en härlig dag på havet där vi bjöds både på en färgstark regnbåge, havsörn och fantastiska vyer.

Fisket var dock svårare än vad vi hoppats på, många följare och små dragningar men svårt att få dem till hugg. Trots detta så rapporterades landade flundror bland båtarna och när dagen var över så hade samtliga 5 båtar lyckats landa hälleflundror där bästa båten lyckats landa 4 med 110cm i topp.

Dock lyste de stora flundrorna med sin frånvaro denna dag. Men vi vet att ju längre fram i säsongen vi kommer desto större chans är det att landa de där riktigt stora! Nu kryssar vi fingrarna att vattentemperaturen faller och vi får se fler storflundror på rapporterna härifrån!Nu väntas dock ett riktigt busväder dra in över Lofoten, så nu blir endast fiske nära campen. Så fort det har lugnat sig igen så är vi ute på det stora blå i jakten på nya fantastiska upplevelser!Tight lines,
Johan Mikkelsen & Calle Hjelm