Nytt rekord på Å!

Torskfisket den senaste veckan har verkligen levererat. På västsidan Lofoten har torsken verkligen invaderat varenda grundtopp. 
Denna vecka har vi haft en grupp svenskar från Södermanland i guidebåten och ett gäng norrmän som haft två båtar. 

De första dagarna satsade vi i guidebåten på lite mixat fiske då alla ville känna på lite spöböj. Vi valde att lägga större delen av tiden på yttersidan där vi fiskade efter torsk, sej och hälle. Vi behövde inte ha betena i vattnet många sekunder innan torskarna kastade sig över dem. Vi fick grymma mängder torsk och stundtals träffade vi på stim med riktigt bra snittstorlek med toppfiskar upp emot 15 kilo. Ett par fina hälleflundror klev också på. Vi fick under de första fem dagarna 13 st av varierande storlek.

Våra norrmän har även de fiskat riktigt bra! De har fått grymma mängder torsk och en riktigt fin toppfisk på över 22 kilo! 
De lyckades också riktigt bra på flundrafisket med många fiskar på runt 110 cm och större. Toppfisken för gänget blev en sjukt fin fisk på hela 160 cm, grattis! 

Vädret va lite småtufft de sista tre dagarna med hög sjö och en hel del vind. Onsdagen var sista dagen och vi var lite osäkra på hur pass begränsade vi skulle bli av vinden. Men väl ute så var förhållandena helt okej trots höga vågor som rullade in från sydväst. Vi i guidebåten riktade fisket efter hälleflundra. Redan i första driften small det på 3 flundror direkt efter bara ett par minuter. Bra start tänkte vi, men vi kunde inte ana hur bra det faktiskt skulle sluta!  Vi fångar fisk hela tiden och efter nån timmes fiske så står helt plötsligt alla fyra med böjda spön, fyrhugg! 
Dagen fortsätter på samma sätt och när vi styr hemåt så har vi fångat rekordmånga flundror! Ett nytt mängdrekord på Å faktiskt! Vi tog bara med oss 5 fiskar hem till matbordet resten simmar vidare.

Tack för en riktig go vecka! 

Tight lines! 

André & Andreas