Monstertorsker og eggakant-satsning i Vesterålen!

Da har nok en uke gått, og vi har hatt en helt utrolig start på uken her i Vesterålen! Været var på topp de første dagene, og første fiske dag starter med at Håkon blir med våre tyske gjester ut i båten. Tyskerne i lag med Håkon treffer på ett riktig bra torskfiske ute på en av våre nyere fiskeplasser. Alle gjestene i båten fikk bra med torsk under hele dagen. Men Maximillian på 9 år dro dagens lengste strå, og kroket i en riktig stortorsk. En 18-kilostorsk for den ivrige 9-åringen! Et helt fantastisk øyeblikk og for en opplevelse!

Været på lørdag ser fantastisk ut og vi satser på å endelig få til en lang-tur ut på noen av de beste fiskeplassene Vesterålen har å by på! Langturen blir ett faktum, og denne dagen fikk vi 2 svenske gjester som hadde booka guidebåten en dag. Håkon tar med dem ut, og de tyske gjestene våre henger på. Jørgen og Daniel kjører en egen båt ut, og skulle gjøre et forsøk på eggakanten. Vi starter dagen på en plass som bruker å holde bra med stor torsk, og det tar ikke lang tid før våre 2 svenske gjester får ett dobbelhugg og vever opp hver sin torsk på 14-16kg hver. Hvilken start på dagen! Etter en liten stund drar Jørgen og Daniel ut på eggakanten for å se om de kan få en blåkveite og andre rariteter på 800-meters dyp. Håkon og de andre gjestene fortsetter litt til på torskeplassen før de bestemmer seg for å teste ut den berømte langekanten. Langen viste seg å ikke å være enkle å finne, men det som skjer er noe helt vilt. Det hugger i stangen til Håkon og det viser seg å være fryktelig tungt… Etter en liten stund kommer det opp en enorm torsk på hele 29kg! For en drømmefisk! I tillegg kommer Jørgen og Daniel inn for å se om den kan få lurt opp noen store langer etter å ha fisket på 800-meter. Da Daniel og Jørgen kommer tilbake til langekanten, kan Daniel stolt vise frem en blåkveita på 2,4 kilo som han hadde vevd opp fra 800 meters dyp! Jørgen mistet også noe av tyngd på vei opp fra dypet… Det ble tilslutt mye strøm og litt mer vind, så fisket på 800 meters dyp ble Veldig vanskelig. Men nå vet vi hvor Blåkveitene henger, så det blir flere ekspedisjoner neste år! Etter en haug med store torsk og mye fisk i båtene, bestemmer vi oss for å pakke sakene, og vende snuten hjemover etter en helt nydelig dag på sjøen!

På søndagen drar Håkon med tyskerne igjen ut en tur på havet. Dagens mål var å kroke i en flundre, men det viste seg at det ikke skulle være så enkelt. Flundrene viser seg ikke å være på hugget denne dagen… Ut av ingenting så hugger det til for lille Maximillian, og det er fryktelig tungt for den 9 år gamle gutten å holde i mot. Håkon hjelper til å pumpe denne fisken. Og etter noen minutter med hard kamp så kan Maximillian lande enda en drømmetorsk på 20 kilo!! Et helt fantastisk PB for en 9 år gammel storfisker! Etter det begynner været å bli dårlig ytterst i havgapet, så Håkon bestemmer seg for å fiske nærmere campen. Flundrene hadde fortsatt ikke kicket helt i gang, og etter noen timers nøtande var gjestene nøgde, og avsluttet dagen med det!

I går skulle vinden trykke på fra sør, men vi er heldige i Vesterålen. Her er det nemlig flere øyer og sund man kan gjemme seg i ved ulike forhold. Så Håkon tar med seg tyskerne ut igjen denne dagen, og gikk målrettet etter flundre hele dagen. Vel fremme på fiskeplassen var forholdene magiske. Vinden som var lovet traff aldri denne plassen, og dermed kunne fisket begynne. Det startet ganske segt, og det kom opp noen mindre torsker som var interesserte i småseien vi slepte ned. Men endelig, etter noen timer med drifting, så skulle det smelle for Winne! Endelig var det flundre på gang, og det bare ruste i vei direkt. Winne satte hardt mot hardt, og kunne pumpe opp fisken etter første rusning. Jeg kunne sette kveitekroken fint gjennom underkjeven og sikre Winnes første flundre på 110 cm! Det fortsetter relativt tregt, og det ser ut som at vinden kommer litt raskere enn forventet. Så etter noen timers fiske gir vi oss for dagen….

I dag er dessverre siste dagen her i Vesterålen, og tyskerne er ute og kjemper i skrivende stund. Det er trist at det allerede er over, for fisket denne uka har vært helt i verdensklasse! Torsk på 29, langer i 10-kilosklassen, Blåkveite og mengder med storsei! Vi ser allerede frem mot neste sesong da vi endelig kan ha fulle camper og taggade gjester! Vesterålen har den lille stunden vi har vært her, virkelig levert! Og det skal bli spennende å se hva neste år har å by på… Så vi vil takke alle gjester som har vært her i denne merkelige sesongen, og håper vi sees igjen neste år! Vi gleder oss!!

Tight lines // Håkon Nilsen, Jørgen Zwilgmeyer & Daniel Freland