Fint fiske och hårt väder på Å

De två senaste veckorna har vi kämpat med styggt väder. Starka vindar i kombination med nymåne (stark ström) har gjort oss begränsade i vårt fiske. Trots detta har vi fått en hel del fina fiskar. Förra veckan hade vi ett gäng härliga norrmän i guidebåten och stämningen var på topp. Första dagen lyckades yngstemannen, Marius, kroka en riktigt fin hälleflundra som mätte 160cm – stort grattis. Marius lyckades även med att få en riktig prakthavskatt på 7,3 kilo. Dagarna som följde fångades flera fina hälleflundror i perfekt matstorlek. Gänget testade att spinnfiska efter hälleflundra och under en kort period landades fyra stycken. När förhållandena är tuffa gäller adapt and overcome. Var aldrig rädd att testa nya metoder eller nya strategier. Tack för en fin vecka, riktigt härligt gäng! Forsa Ski Havsfiskeklubb!

Marius med en fin havskatt på 7,3 kilo

Denna vecka har vi ett gäng veteraner från Storbritannien på besök. Trots hårda vindar och regnskurar har fisket vart riktigt bra. Första dagen fångades flera stora torskar och några fina hälleflundror. Dagen efter inleddes med att Gary i båt nummer 2 landade en 122 centimeters hälleflundra, efter det dog det av och fisken lyste med sin frånvaro. Guidebåten drog då till en närliggande sandig vik där de fullkomligt öste upp fina rödspättor. Under deras rödspätterace drog hällefisket igång och Gary fortsatte att dominera och fick tre hälleflundror med 133 centimeter i topp. På vägen hem från fiskeplatsen möttes vi av en stor familj späckhuggare som var i full gång att jaga sill. Det glittrade i vattnet från allt fjäll och späckhuggarna bjöd på en riktig show. Magisk upplevelse.

Vädret ser fortsatt hårt ut men nästa veckas gäster verkar komma med finare väder. Det ser vi fram emot.

Tight lines,

Andreas och André