Skitväder och spätta på 3+ kilo!

Tyvärr hade vi som sagt riktigt tufft väder förra veckan men de två sista dagarna bjöd återigen på fiske, dock under tisdagen så regnade det extrem mycket och vinden var i tillägg hårdare än lovat. Men trotts detta krigade samtliga på campen ordentligt då det var obetydligt med regnet, men dock inte för flundrorna då bitet var helt of och dom var till synes näst intill omöjliga men ja det landades en handfull av flundror kring metern. Ross och killarna i hans båt var dock riktigt sugna på att köra några timmars spätta fiske, dom begav sig till området som var riktigt givande veckan innan och det tog inte lång tid innan Will dunkade upp årets största spätta här på NSA på snygga 3,29 kilo! en riktigt fantastisk fisk och oerhört viktig fisk i våra vatten, efter några snabba bilder i ösregnet så fick den friheten åter.

Under sista dagen på veckan så var det äntligen dax för fina väder förhållanden och vi lämnade hamnen 04:00 på morgonen för att utnyttja dagen till max. Vi inledde fisket i några vikar som under hösten brukar va riktigt bra och jag var minst sagt taggad att äntligen fiska där, men fisket var tyvärr inte super bra inne på det grunda vattnet som jag tror berodde på det extrema regnet de föregående 3 dagarna så vattnet var väldigt grumligt och det öste ner sötvatten från bergena ner i vikarna. Så efter att vi under 4 timmars fiske dragit 15 fiskar av mindre storlek mellan oss två båtar så gjorde vi en drastisk förflyttning ner till ett område som jag visste skulle hålla extrema mängder flundra. Ja alla var taggade och två till båtar anslöt sig som inte hade stuckit ut med oss så tidigt på morgonen. Väl framme på det nya stället hade vi sedan det absolut sjukaste mängdfisket jag någonsin varit med om och om man ville så fick man trippel och quad hugg mer eller mindre varje drift men det resulterar oftast i total kaos så man fick skynda sig att veva upp alla spön när man hade dubbel hugg, dock han man inte ibland så man var tvungen att ofta reda ut trippel hugg kaos. I Ross båt fick dom uppleva deras första fem hugg! och ja det är helt sinnessjukt att drilla fem flundror samtidigt i båten när man bara är fyra personer!?. Ja vi fick sjukt mycke fisk och många fiskar mätte snygga 120-130 och ibland 140 centimeter. I Ross båt gick dom verkligen in för det otroligt roliga och effektiva spinnfisket, och när man är fyra man som spinn fisar samtidigt så kan det bli som för deras del denna dagen och slå nytt NSA rekord och dra flest flundror någonsin på en båt på en dag, yepp det var galet många… i min båt fick även vi fler flundror än jag någonsin vart med och landat på en dag förut.

Nu är en ny vecka igång här i Havöysund och de tre båtarna med norrmän på campen har fiskat bra de första dagarna med över 10 flundror landade precis utanför Havöysund och en toppfisk på 146 centimeter samt så har Terje i båt 4 missat en riktig kanon firre… Efter riktigt tuff sydan vind igår så är det idag spegel hav och boysen är nere på ett fint område där jag tror dom kommer ha kanon fiske hela dagen så stay tuned för nästa nyhet!

Tight Lins// Douglas Dahlberg