Späckhuggare, Hälleflundra och fina Torskar – allt under en dag i Nappstraumen!

Dom senaste dagarna har varit tufft för våra få gäster som är här på Lofoten och besöker oss. Det har varit starka vindar upp till kulingstyrkor som har gjort så att vi har varit väldigt begränsade på vart vi kunnat fiska. Men efter oväder kommer solsken och fint väder som vi brukar säga har i Nappstraumen.

I torsdags så visade det sig vara svaga vindar så jag guiden Calle Hjelm lade fram en plan för dagen till våra gäster och dom tyckte det lät som ett bra upplägg för denna dagen.  Planen för våran del var att vi  skulle ut på nordsidan och testa på fiske lyckan efter hälleflundran och dom stora torskarna. När vi kom fram till det området som var tanken att vi ska börja fiska på under dagen så blev vi avbrutna direkt av en familj med späckhuggare som var nyfikna och tittade till våran båt. Så nu fattades det bara att fånga någon hälleflundra och fina torsk så var dagen gjord. 

In på andar driften så nappade det till i ett av spöna i båten och efter en go fight så bröt fisken ytan, det visade sig vara en fin liten flundra på 80 cm. Så då var en av målfiskarna avklara för dagen så nu var det bara dom fina torskarna kvar att fånga. 

När det hade varit lite små sekt på hälleflundrafronten så tog vi en drift på en kant som såg bra ut för torsk. Det visade sig var en riktig bra ”torskakant” för denna dag. Här fånga vi många fina torskar runt 10 kg och med en topp fisk på 12,5 kg. Det kom även upp någon fin stor sej under dagen.

Nu hoppas vi guider att det lugnar ner sig med denna pandemi som far runt i värden och gör så att ni inte kan komma upp och uppleva sånna här magiska dagar med oss på Lofoten. Håll er friska och krya så hoppas vi snart att vi ses igen!

Hälsningar// Calle Hjelm & Johan Mikkelsen