Riktigt bra flundra fiske och stora spättor i Havöysund!

Då har vi äntligen gäster igen häri Havöysund efter en vecka utan något folk på campen. Några utav gästerna som kom i torsdags stack ut redan på kvällen då det var riktigt kalas väder, Michal som vart här många många gånger hade full koll på vart han ville fiska och dunkade upp en kanon fisk på 150 centimeter samt en på 140 centimeter under första kvällen. Första riktiga fiskedagen började riktigt blåsigt så vi valde att bara sticka ut några timmar på eftermiddagen när vinden la sig lite, det resulterade i några mindre fiskar upp till en liten bit över metern för oss som gick öster ut, men för Michaloch gänget som trottsade vinden och gick väster ut mot vinden för att komma sig ner till ett najs ställe lyckades banka upp ett flertal fiskar med topp på 140 centimeter.

I lördags blev vädret återigen riktigt fint och vi lämnade hamnen 05:00, fisken högg på direkt när vi kom fram och inom loppet av en halvtimma hade det landats ett gäng fiskar runt metern. Efter ett litet tag när strömmen började vända så small det på riktigt ordentligt för en av gästerna i guidebåten, fisken rusade tyvärr med extrem fart rakt in under båten och olyckligtvis kom linan emot båt kanten och linan gick av… Men det var bara att lägga om driften och det resulterade i två fina fiskar på 132 och 120 centimeter och driften efter det dök flötet av en fin 138 centimetare. Holländarna i båt 3 som var med på stället väntade fortfarande på sitt första hugg, när dom precis skulle veva upp och lägga om driften så tog det stopp i ett av spöna och dom kunde landa deras första super fina fisk för dagen på 166 centimeter! Samma båt lyckades även senare på dagen smacka en riktigt fin fisk på 155 centimeter! Uffe som hjälpte till att guida ett gäng Litauer dundrade upp en kanon firre dom också på 166 centimeter på sista driften för dagen. Michal som fortsatte leverera smällde upp en stor drottning på 170 centimeter.

Idag har det återigen blåst som tusan, men på eftermiddagen lugnade det sig så vi gick för rödspätta. Spätta fisket var magiskt bra och vi landade nånstans mellan 30-40 spättor på två båtar därav många var över 50 centimeter med en toppfisk som var smäll fet och 59 centimeter lång. Holländarna körde flundra igen och la sig på en fin kant jag pekade ut åt dom en bit utanför spätta viken, efter bara ett par minuters fiske drog dom en på 132, snart där efter en på 142 och avslutade med ett riktigt monster på hela 181 centimeter! Helt magiskt, nu laddar vi batterierna för de kommande dagarna och hoppas fisket fortsätter i världsklass!

Tight Lines// Douglas Dahlberg