Gigant #8 på Å

Ja det råder minst sagt hälleflundrahysteri här på Å! Fisket efter de riktiga giganterna är otroligt bra, i onsdags kom #8 över två meter denna säsong!

Med anledning av Corona så har vi som bekant begränsat med gäster, förra veckan hade vi enbart 4 gäster i guidebåten. Fisket denna vecka blev långt ifrån varierat men gänget hade ett mål, en stor kveite.
Så vi har nött på efter den stora fisken hela veckan. Vi har konsekvent fiskat med minst en riktigt stor betefisk på 2-3 kg och sedan ett par runt 1 kg. Det har verkligen gett ett gott resultat! Vi har landat ett gäng fiskar runt 120 cm och två fisar på 145 respektive 148 cm.
Men i onsdags under den sista fiskedagen, strax innan lunch såg vi ett riktigt stort eko på ekolodet kliva upp mot våra beten. Sekunderna senare knyckte det till i Terjes agnade tvåkilos sej. Efter en kort stunds väntan vevade Terje fast cirkelkroken och det var bombstopp i andra änden. Lite kaos uppstår i båten då de andra linorna går runt Terjes när fisken börjar rusa. Vi löser det snabbt och kör efter. Efter dryga 20 min ser vi ett monster komma upp och vi kan säkra den. Den är 218 cm lång och det är vild glädje i båten! Riktigt bra jobbat Terje!
Efter ett par schyssta bilder så får hon så klart friheten åter.
Vi har i skymundan haft ett par riktigt goa sejrace på popper också. Så det är självklart inte bara kveitefiske vi har att erbjuda här på Å även om dessa grymma fiskar får lite extra uppmärksamhet.
Tack för veckan Terje, Geir Ove, Anders och Steinar!

Tight lines!

André, Alex & Andreas