Stålande sol och kanonfiske i Nappstraumen

Veckan som gått har varit helt underbar. Solen som aldrig går ner har gett den annars världsomspännande molokna stämningen, i och med corona, ett magiskt sken och det fina vädret har märkts av här på Lofoten. Norrmän från inlandet som vanligtvis åker söderut har valt besöka oss. Varje dag har det varit ett nytt gäng som hakat på de guidade fisketurer vi erbjuder. Allt från korta tvåtimmars-turer till heldagsguidningar. Många helt oerfarna har fått uppleva sitt livs fiske med sejar upp till 13 kilo, torskar som snittar 10 kilo samt ursinniga rusningar från hälleflundror.

Gårdagens guidning ute på nordsidan förgylldes av ett gäng späckhuggare som var nyfikna och ville kolla in vår båt

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknar våra stammisar från Sverige och övriga Europa men den senaste informationen ser lovande ut där några län i Sverige har getts godkänt att resa till Norge. Redan nästa vecka får vi några fiskegäster från Tyskland, Holland, England och Norge. I skrivande stund regnar det och vinden har tilltagit men det stoppar inte vårt härliga gäng i båt 7 med storfiskaren Glenn i spetsen. Han har vart ute nästan varje dag i två veckor och rapporterat om bland annat en fin torsk på 15 kilo. Kommande väderprognos ser lovande ut med svaga vindar och sol. Nu håller vi alla tummar och tår att denna positiva trend fortsätter så att vi kan få hälsa våra kära gäster välkomna oavsett land och ursprung. Håll avstånd och stay safe.

Tight lines, Andreas och Calle