Grym avslutning i Havöysund

Då var även denna veckan avslutad här i Havöysund och jag släppte igår av grabbarna på flygplatsen. Ingen av dom ville väll egentligen åka hem men alla var ganska möra i kroppen efter en vecka med många fisketimmar och många stora fiskar!

Under måndagens nyhetsskrivande så var dom som sagt ute och bände, Stian som landade PB på 144cm och bara en liten stund senare nytt PB på 146 centimeter var hetast den dagen och efter de fiskarna fick dom några matfiskar till på kvällen. Onsdagen höll en del vind på förmiddagen och killarna tog ett par extra timmar i sängen då jag hade stora planer för det sista dygnet, 14:00 skulle vi dra iväg på en sista stöt i jakt på stor flundra och bli ute på havet i 24 timmar. Prognosen för natten till onsdagen var riktigt fin med 0 m/s vind så det var inget snack, killarna var på och vi dundrade iväg mot nya jaktmarker. När vi började fisket så skulle vinden ligga på endel och vi såg fram emot kvällen när vinden skulle lägga sig, men när vi kom fram så var vädret redan riktigt fint från start och vi var alla lyriska, och det skulle bli bättre. Efter att plockat lite betesfisk la vi upp första driften bredvid varan på ett spot jag har bra förtroende för och fångat stor fisk på förr, det tog inte mer än fem minuter innan Steffen satte spöt i hållaren för att kolla en grej på mobilen och han knappt vända sig om innan en riktigt fin flundra totalt bombade i sig hans jigg och bröt iväg i en brutal rusning! Fisken stod och stångade tungt nere vid botten en stund och Steffen tyckte det var riktigt bra tyngd i spöt, så vi var beredda på att detta kunde vara Steffens första 50+ fisk! Det gick tungt hela vägen upp till båten och när den kom upp såg vi att fisken hade svalt hela jiggen. Landningen gick perfekt och efter lite operering fick vi ut jigg och stinger så vi kunde ta ett par snabba bilder och se Steffens nya PB flundra på 146 centimeter kicka iväg med full kraft igen. Samtidigt som vi höll på att mecka med Steffens fisk vid båtkanten så ropar den andra båten att dom krokat i en fisk också vilket visade sig vara ytterligare en fin firre på 141 centimeter för Daniel! helt magiska första drifter för dagen och vi var riktigt taggade för vad som skulle hända här näst.

Vi körde vidare och inväntade strömvändningen, när vi äntligen ett par timmar senare började få fin drift åt andra hållet så smackade Steffen en fin firre på 125 centimeter och strax där efter Krokar Andreas i en riktigt bråkig fisk på 135 centimeter. Under natten var fisket ganska segt under ett antal timmar, men när morgonen närmade sig och vi fiskade nästa stigande tidvatten på ett annat ställe så var boysen i den andra båten riktigt heta och både Ted och Andreas lyckades på kort tid dunka upp ytterligare varsin 140+ fisk! helt magiskt, detta fick runda av veckan för killarna och under morgonen började alla känna av det ganska bra så vi beslutade oss för att åka hem och tacka flundra gudarna för en fantastisk fiske vecka i paradiset Havösyund!

Bara för att summera ihop lite snabbt hur det gick för killarna under veckan så kan jag säga att alla i gänget landade fisk över 140 centimeter samt en grym topp fisk för veckan till Daniel på 170 centimeter, det fångades dock många fler fina fiskar…

Jag tackar gästerna för en super trevlig veckan och grymt jobbat! Nu har jag en vecka utan gäster här uppe så blir att fixa iordning allt till 100% inför nästa gäng om en vecka!

Tight Lines// Douglas Dahlberg