Gigant #1 är landad på Å!

Havet här utanför Å har under senare delen av juni stundtals kokat av makrill.
När makrillen har kommit då vet vi att de riktiga giganterna inte är långt efter!
Vi har ju som bekant extremt få gäster på campen tack vare Corona. Men denna vecka har vi 5 laddade danskar som kom till oss i torsdags kväll.

Det är ett rutinerat gäng som fiskat i norge väldigt många gånger och på många olika platser, men aldrig här på Å. De kom alla hit i jakt på riktigt stor hälleflundra. Under torsdagskvällen fick de så klart en genomgång av allt väsentligt och så klart av fiskeplatser och förutsättningar. Vädret såg ut att bli ganska tufft men både jag och Alex var övertygade och sa det till gänget att denna veckan då kommer det minst en riktigt stor fisk men troligtvis flera om bara pannbenet finns där.

Sagt och gjort, pannbenet var på plats och redan första dagen klipper Michael till med en fisk på 196 cm och lite senare fick Jian sitt livs första hälleflundra, 176 cm! Det är ingen dåligt första flundra, grattis!

Fisket fortsatte riktigt bra för gänget som landade mängder av fina fiskar med bland annat ytterligare en fisk över 150 cm. Men under måndagen kom den riktiga kanonen! Christian Klangenberg, som fiskat mer i Norge än de flesta fick äntligen kliva över drömgränsen 2 meter! Han klippte till med årets första gigant på grymma 212 cm, riktigt bra jobbat! Efter en kortare fotosession fick denna superfisk självklart simma hem igen. Precis som de allra flesta av de fiskar gänget har fångat under veckan.
Men det skulle inte ta slut här, nästan samtidigt som Christian får sitt monster så krokar Troels i den andra båten också på en riktigt stor fisk. Denna fisk går tyvärr loss uppe vid båten men Mads och Troels uppskattar att den va minst 2 meter den också! Riktigt trist att den gick loss men det är bara att bita ihop och komma igen!

Gänget har alltså under 4 fiskedagar trots lite tufft väder ibland landat en topp 5 på 152, 158, 176, 196 och 212 cm på bara fem man. Det säger en del om hur bra fisket efter stor hälleflundra faktiskt är här uppe! Det ska tilläggas att de bara tagit upp 4 mindre fiskar som de behållt som mat. Alla andra simmar vidare!
Våra glada danskar har nu bara en fiskedag kvar innan de ska hem på torsdag. Idag har vinden varit allt för stark för att kunna fiska men imorgon är de på det igen. Vi får se hur det går!

Tight lines!

André & Alex