Första gästerna i Havöysund 2020!

Då har vi äntligen efter en lång väntan fått upp våra första gäster till Havöysund för denna säsongen. Vi har fått besök av 13 stycken norrmän, några som vart här hos oss många gånger förr och några som besöker oss för första gången, mycket kul!

Tyvärr fick vi en tuff start då det under första fiskedagen (fredag) blåste 17 m/s nord/vest och regnade som tusan, killarna kände att det var goast att vänta ut skitvädret och spenderade dagen på land. När lördagen äntligen kom så hade vädret roat sig så vi kunde sticka ut, fisket denna dagen fick bli en liten mix mellan torsk, hälleflundra och rödspätta. Men med ett ihållande disigt regn och låga moln hela dagen så var fisket inte helt på G och vi fiskade där vi kunde i skydd från den ihållande vinden från nord/vest. Dom platta fiskarna uteblev tyvärr men vi lyckades peta upp lite mattorskar, vi tänkte inte för mycket på att det va lite segt då söndagen skulle bjuda på ett kanon väder så alla bara laddade för en kanon dag då istället.

Igår var det dax för att äntligen kunna köra norr ut på dom riktigt fina torsk platserna och förhoppningsvis ha ett riktigt kanon fiske. Vi splittade på båtarna och testade två olika områden, i min båt tog det inte lång tid innan vi hittade torsken, i vanlig ordning stod dom packade under sej stimmen ute på kanterna och vi hade ett riktigt kalas fiske med många fina fiskar och nästan ingen vind på hela dagen. Grabbarna i båt 6 lyckades på sitt område dra några bonus flundror som var strax under minimimåttet 80 centimeter, men tillslut lyckades dom dunka i en lite bättre fisk som visade sig va en fin flundra på 110 centimeter, perfekt matfisk som fick hamna på tallriken.

Tyvärr ser vädret lite svajigt ut för de kommande två dagarna med ett lågtryck som rullar in och bjuder på mer regn och hårde vindar, men fram mot torsdag ser det återigen ut som att det blir fint så det håller vi tummarna för och för att killarna lyckas peta upp något riktigt stort nu under dagen.

Tight Lines// Douglas