Äntligen gäster på Å!

Nu har vi äntligen fått gäster här på Å igen! Det är nästan 3 månader sen vi sist hade gäster här på campen. 
Gränsen är som bekant fortfarande stängd och det gänget vi har haft hos oss denna vecka är norskar. 
De kommer samma ungefär samma vecka varje år och brukar vanligtvis ha alla 10 båtar. I år var de lite färre än vanligt pga av Corona och lite annat. Men 5 båtlag har vi haft på vattnet sedan i torsdags. 

Vädret har varit riktigt bra hela veckan och alla båtar har kunnat fiska alla dagar utan bekymmer. 
Och fisket då? Jodå, det har varit snäppet bättre än vädret! 
Storsejen har verkligen kommit igång och det har stundtals varit galet bra fiske på både sena kvällar som mitt på dagen. På samma plats som storsejen är har det när strömmen slackat lite varit riktigt gott om stor torsk. 
Så även när strömmen blivit lite svagare så har det varit full action hela tiden.

Flundrafisket då? Flera båtar har när det kört sig trötta på sej och torsk riktat in sig på hälleflundra. Geir, Jan och Jan-Erik har lagt större delen av veckan på kveite och lyckats grymt bra! Det har under 6 dagars fiske landat 26 flundror där de flesta återutsatts, snyggt! Veckans toppfisk kom när jag, André guidade detta gäng i måndags. 
Vi började lite småtrögt där vi missade ett gäng fiskar och lyckades efter ett par timmar få en flundra på 82 cm. Efter det började tidvattnet vända och vi körde som planerat ner till ett stort grundflak som brukar leverera riktigt bra på sjunkande vatten. Väl på plats får vi i andra driften en fin fisk på flötmete på 104 cm, första kveiten för Jan-Erik!

Strax efter detta hugger den på Jans jigg och linan sprutar av rullen. Vi kör efter fisken en bra stund innan Jan kan pumpa upp den till båten och jag säkrar hans nya PB 153 cm, grattis! Så snyggt och stämningen är på topp i båten!
Efter detta får vi två fiskar till innan vi kör hem. 

De två sista dagarna för gänget bjuder även det på strålande väder och strålande fiske. Nu hoppas vi bara att vi får en kanonsommar och att ni snart får komma upp till oss här på Lofoten igen!

Tight lines!

André & Alex