Veteraner och Skrei på Å!

Andra veckan för säsongen är igång och våra nya gäster anlände till campen i torsdags. I guidebåten denna vecka har vi S-o, Göran och Vidar som är rutinerade Norgefiskare och har rest med oss många gånger.
Under första fiskedagen körde guidade Alex våra kära stammisar och i tufft väder drog de ut för att hitta skreien. Den senaste tiden har problem för oss varit att fisken som vi hittar här utanför har haft full fart på sin vandring norrut i västfjorden där de ska leka. Det har gjort att det varit väldigt svårt att hinna få ner grejerna innan de dragit vidare. Men vi vet att väldigt snart kanske om bara några dagar kommer även fisk att parkera här ute bara någon distans från hamnen för att leka och då blir det drag på fisket, det kan jag lova!
Men åter till fisket just nu. Första dagen var lite småtrög för gänget och vädret var tufft. Men igår styrde vi om planen lite och körde en lite längre tur. Det var rätt melodi! Efter ett par stopp hittade vi till slut riktigt stora stim skreitorsk och fisket kom igång ordentligt och vi fångade under ett par timmar ett 50-tal torskar med flera toppfiskar på 15-18 kg! Vi blev tvingade att avbryta fisket innan lunch pga av en storm som var på väg in. Men på vägen hem stannade vi till precis här utanför för att kolla läget lite och vi kunde konstatera att det bara under dagen fyllt på en del fisk i ”hålet” som vi kallar det. Så nu hoppas vi att det fortsätter fylla på så har vi snart fisken 5 minuter från hamnen.

Tight lines!
André & Alex