Nytt årsbästa på Nappstraumen!

Då var vi nu igång med våra nya gäster här på Nappstraumen. Till en början har vi haft det riktigt blåsigt, men lyckats komma oss ut och fiska litegrann endå, vilket har resulterat i mycket och stor fisk!

Under gårdagen så blåste det på riktigt hårt och vi tog morgonen till att komma iordning med allt, men strax innan lunch begav sig samtliga båtar ut i strömmen nära campen för att ge det ett försök på flundra. Tyvärr blev vindarna så starka så att vi tvingades avbryta efter nån timma… men efter att ha chillat ett tag på land så lugnade det sig något och vi kunde ge oss ut på ett nytt försök. Denna gången så tog det inte lång tid innan killarna från Umeå i båt 1 lyckades kroka i en riktigt bråkig flundra som bjöd på bra kamp, efter att tillslut lyckats bända upp fisken till båtkanten så lyckades fisken slita sig från jiggen i landningsögonblicket och simma iväg. Fisken uppskattades till ungefär 120 centimeter och den högg på den helt nya färgen utav Crazy Daisy jiggen som vi nu fått in på campen som efterliknar en sill, som även varit helt magiskt på skreien!

Idag så vred vinden något till nordväst och innebar att sjön la sig på södra sidan nappstraumen, detta gjorde att vi kunde komma oss ut på skrei ställena idag vilket alla var sjukt taggade på. Förhållandena va tuffa till en början men roade ner sig snart, den tuffa kylan kände vi inte av såfort vi började fiska då det var extrema mängder fisk över allt och vi höll värmen genom att bända fisk. Vi fångade stora mängder fisk mellan 10-15 kilo och hade ett kanon fiske, men våra Umeå pojkar befann sig på ett ställe lite söder ut och även dom hade lika bra fiske, men skillnaden var den att dom tillslut lyckades bända upp en riktigt stor torsk på 145 centimeter och 28 kilo! vilket innebär ett fint nytt årsbästa här på campen.

Imorgon lovar dom fint väder på morgonen så 06:00 sätter vi kurs ut mot stor torskarna igen ihopp om årets första 30+!!!

Tight Lines// Dogge och Calle