Havöysund- 205cm sista dagen för säsongen

Då har med en halt fantastisk avslutning rundat av denna säsongen här i Havöysund och det sista gänget har idag lämnat campen. De sista dagarna här uppe har bjudit på en riktigt kalas fiske och gott väder, gästerna på campen har fångat ett bra gäng stora fiskar och vi är glada att runda av året med flaggan i topp. Under måndagen så var David, Patric och Anders med om ett fantastiskt fiske, vädret var helt perfekt och gjorde förutsättningarna kanon bra. När vattnet började närma sig sin topp så small det på ordentligt för David som gjorde sin första resa hit upp, han fick känna på dom riktiga krafterna från en stor flundra och dom lyckades landa hans fina PB flundra på 161 centimeter, men som PB skulle den inte bli långvarig… Bara en halvtimma senare står David återigen med en allvarligt böjt spö, med mer erfarenhet denna gång pumpade han snabbt upp ytterligare en riktig dröm fisk på 150 centimeter, helt fantastiskt, men det var inte slut där… Ytterligare en timma senare var det dax igen, och återigen David med denna gången ett riktigt tungt gung i spöt, denna gången med ännu mer känsla i kroppen fattade direkt att det var snack om ännu en riktigt stor fisk. Denna dröm fisk fick mäta in på 170 centimeter och sätta ett stöddigt PB och David hade alltså fått vara med om att dra 3 fiskar över 150 centimeter inom loppet av ett par timmar, vilket är helt galet!

Under gårdagen så gick vi ut för årets sista pass, vädret lovade 11-12 m/s från nordost och regn utöver hela dagen, vi planerade inga långa turer utan fokuserade på att nöta på de platser i närområdet där vi vet fisket är bra och där det rör sig stor fisk, och stor fisk blev det! Återigen så var Anders och gånget i båt 2 igång och efter att några timmars letande och gnetande efter ett ställe där det gick bra att fiska med tanke på vädret och vågorna, så var det dax. Patric fick ett riktigt bra hugg och satte kroken, direkt kände han att det var en allvarlig tyngd i andra sidan av linan och en fisk som inte ville följa med upp. Fisken stod länge och tryckte mot botten utan att ge Patric en chans att lyfta den, men efter 10 minuter började han kunna lyfta den och utan några större utrus så kunde Anders tillslut dra igenom kveite kroken och säkra upp en helt magisk fisk på hela 205 centimeter vid sidan av båten och vi säger stort grattis Patric till en riktig dröm fisk! Vilken avslutning på säsongen och vilken fantastisk fisk, det blir med lite vemodighet vi nu stänger ner campen men vi blickar också framåt mot 2020 års säsong och vi är riktigt taggade!

Vi tackar alla underbara gäster som besökt oss här under säsongen och vart med och gjort detta året helt fantastiskt och hoppas ni vågar er upp igen nästa år för nya äventyr och flera dröm fiskar!

Tight Lines// Douglas & Jørgen