Det började som en liten rolig idé att försöka fiska flundra med fluga för mig Alexander och min gode vän Niklas Holmér. Så under sommaren bestämde vi oss för att vi ska göra ett försök i Nappströmmen efter säsong. varför just nu? jo efter förra årets succé fiske i November månad där några av guiderna på NSA gjorde D5L kurs. bestämde vi oss för att pröva detta igen.

Vi har nu fiskat i 4 dagar där vi kämpat som tokar för att fånga flundra på fluga! De första 2 dagarna var riktigt tuffa mot oss innan vi hunnit fiska in oss i hur man flugfiskar på mest effektiva sätt gent emot strömmar och djup och vilka flugor som skulle användas!. det var inte fören efter dag 2 som vi kände att vi hittat rätt i hur vi ska fiska och fiska effektivt.

så under dag #2 passade vi på att slänga ut ett mete med död sej och visst var flundrorna där! vi fick 2 st 87 & 117 cm under bara 1 timmes aktivt fiske med sej vilket var en härlig känsla att veta att vi fiskar på rätt platser.

Dag #3 var en tuff dag där vi kände att vi fiskade helt rätt med drifter och rätt former av flugor osv men inget hände fören sent in på eftermiddagen då det small ordentligt för Holmér men han han inte mer en o sträcka upp linan innan den linan small av!…

Dag#4 vi kör ut igen i ett mycket stökigt väder med vind regn och hagel! förmiddagen var lugn inget hände alls fram till kl 10,30 då sög det helt plötsligt till i Thomas ”Metarn” Magnusson´s spö. Han drog till ett ordentligt mothugg i flugspöet och visst satt det en flundra där! efter ca 25-30 sekunder kliver denna fisken helt oförklarligt av!… vi tappade lite av hoppet med den fisken men samtidigt så kämpade vi vidare. Det dröjde inte länge till nästa hugg nu för Thomas som fick se sig besegrad en en gång efter kortare fight!. Strax där efter tog Niklas tillfälle i akt att nita första flundran på resan med Fluga och flugspö! på härliga 96 cm!

Strax efter svarande äntligen Thomas med att lirka upp en flundra på ca 65 cm han också på flugspöet!

Nu har vi en dags fiske kvar där vi hoppas vi nu har knäckt koden så vi får se hur detta slutar!

Thight Lines

Alexander Lindgren