Siste veckan i Havøysund!

Da er det siste innspurt her oppe i Havøysund. Høstfisket nærmer seg slutten, men det står fortsatt mengder med flundre igjen rundt Havøysund. Værprognosene lovet fint vær de første dagene, selvom søndagen så ut til å bli tøff. Men fiske har vi gjort, og flere båter har hatt fine fangster!

Fredagen startet relativt tregt for de aller fleste, da lavtrykket har presset hardt inn mot Havøysund de siste dagene. Det virket rett og slett som om flundrene ikke var helt på hugget, men noe klarte man så klart å lure opp. I guidebåten kjørte vi riktet etter stor fisk, men disse var ikke helt emd på leken. Et par fine stigere på ekkolodet var nærmest alt. Det ble et par mindre flundrer som plaster på såret derav en fin matfisk på rundt 90 cm. Båt 10 traff jackpot, og lykkedes å lande dagens største på 158 cm! Patrick og gjengen i båt 7 traff på et fint mengdfiske kun noen distans unna campen, og landet flere fine flundrer opp til 120 cm.

På lørdag var det fine forhold, og været hadde stabilisert seg lite. Det var dags for langtur, og vi samlet oss tidlig på morgenen for å stikke i veg. Jeg kjørte Daniel og co i båt 5, og Douglas rattade Guidebåten. Da vi kom til fiskeplassen, tok det kun et par minutter innen Luke i Guidebåten smackade i en fin matlfundre på 102 cm! Strømmen hadde ikke helt satt i gang enda, og vi hadde selv litt vansker med å få til noen ok drifter. Men da det kicket i gong, så tok det ikke lange tiden innen Mikke landet dagens første i båt 5. Den var kun 77 cm, men alltid godt å få sprekt nollan! Neste drift skulle Danne få kjenne på grejene, og en nokså støkig 106 cm gav en riktig god fight. Igjen la vi om driften, og det drøyde ikke mer enn 5 minutt før det hugg til igjen. Jeg kunne se et stort ekko komme opp fra bunnen, og smelle til Daniel sin sei. Fighten var i gang, og det var riktig segt. fisken gikk bare sakte ned mot bunnen, men til slutt fikk Daniel vend hodet opp. Vi fikk øye på fisken, og så at den var riktig fin. Til den så klart stakk ned igjen for runde 2. Denne gangen kunne vi sikre fisken, og vi kunne måle den til 145 cm! En riktig fin fisk. Det var ikke lenge etter at jeg fikk høre fra Douglas at Lars i Guidebåten hadde landte en riktig fin flundra på 155 cm også!

Anders Krus og gjenget i båt 2 og 3 hadde også denne dagen et kanonfiske, og alle på hver båt fikk lande hver sin flundre. De hadde dratt på en lengre tur et annet sted, og hatt et bra mengdifske, med mye fisk mellom 100-120 cm, med en fin topp på 152 cm!

Det er siste innspurt for sesongen nå, og det kommer nok en oppdatering i løpet av uka. Det har kommet flere fine fisker i dag, og disse kommer på neste nyhet. Været ser lovende ut for morgendagen, og jeg vet at flere båter å tenker å stikke på en litt lengre tur. Så stay tuned!!!

Tigh lines // Jørgen & Douglas