Norrsken och storflundra i Nappstraumen!

Nu är hösten verkligen här vilket innebär norrsken, kallare vatten och fint flundrafiske. I guidebåten denna vecka gästas vi av S-o och hans kompis Magnus. Första dagen på veckan bjöd på riktigt finväder vilket innebar långtur norrut för att till en början rikta in fisket på torsk och för att senare på dagen försöka lura havets drottning.

Väl på plats tog det inte lång stund innan dom hittade torsken och vissa perioder stor flera meter höga stim under båten där torskarna också var riktigt på hugget. Både S-O och Magnus fick flera fina fiskar mellan 8-15 kilo plus några riktigt fina sejar på närmare 10 kilo. Våra Danska vänner i båt 4 och 6 fick även dom mängder med torsk och några mindre hälleflundror som fick simma hem igen.

Efter en stunds torskfiske valde guidebåten att rikta in fisket på hälleflundra vilket skulle visa sig vara ett riktigt bra beslut. Redan i första driften hade Magnus en riktigt fin kontakt som tog jiggen mitt i frivattnet och bara gick iväg men som efter en rusning på ca 20 meter tyvärr släppte. Men bara någon minut efter den missade fisken var det dags igen då det drog till riktigt ordentligt på S-O spö och nu var kampen igång. Efter några riktigt tunga rusningar och en rejäl fight kunde tillslut denna storflundra äntligen landas. Fisken mätte riktigt fina 152 centimeter och den tog på en 300g Sandy Andy i färgen Cola som efter några snabba bilder självklart fick simma ner i djupet igen. Rödspättorna är riktigt feta och verkligen på hugget även dom vilket S-O och Magnus fick uppleva under gårdagen då dom fick mängder med rödspätta mellan 45 till hela 56 centimeter.

Hösten innebär ju även att det finns stor chans att få se norrsken, vilket våra gäster har fått uppleva under veckan då det bjöds på ett helt makalöst norrsken.

Detta är sista veckan på säsongen här i Nappstraumen och vädret ser ganska bra ut så vi hoppas på fortsatt fint fiske under säsongens sista dagar.

Tight lines

Martin & Calle