Ja som rubriken lyder så är nu säsongen 2019 slut på Lofoten Å. under dagen lämnade årets sista grupp campen och nu har vi bara att göra i ordning inför nästa säsong. Som drar igång början av Mars igen här på Å med Skreifiske!.

Men för fiskets som varit här sista dagarna har varit ett riktigt fint sej och rödspätta fiske som legat i största fokus.

under lördagen åkte vi alla 4 båtar på årets sista långtur i ett sista försök efter flundra. under morgon timmarna var fisket ganska svårt för de allra flesta där Johan som styrde guidebåten lyckades lura upp dagens första efter någons timmes fiske, var av en följebåt snart gjorde liknande med två fina fiskar på 103 & 107 cm. Alexander och co kämpade på flitigt med många timmar utan en riktigt bra kontakt men i dagens sista timmar så vänder det helt i fiske lyckan och på bara 2 timmar lyckas vi landa hela 8 flundror och tappade ytterligare 3 stycken, under denna tiden hade de andra båtarna tyvärr tappat hoppet och kört på sej fisket sista timmarna.
Rödspättorna sista dagarna har varit riktigt i farten där antalet fisk har man inte skämtat bort där André i guidebåten lyckades lura upp ett 40tal på en förmiddag med lika många i båtarna bredvid.

Nu så har sista gästerna på Å lämnat oss och Vi vill tacka alla fantastiska gäster för en grym säsong och så ser vi nu fram emot en nytt fantastiskt 2020.


Tight lines!
Alexander Lindgren André Starkenberg & Johan Ekstam