Blåsig avslutning i Havöysund

Då kan vi nu blicka fram mot säsongens sista vecka efter att nu ha avslutat en helt fantastisk vecka med mycke stor fisk glada gäster. Veckan började med ett halt fantastiskt väder och vi fick tre riktigt magiska dagar, men nu efter helgen har vädergudarna varit tuffa mot oss och gjort det lite tufft, men trotts detta har det kommit upp stora fiskar. Under måndagen hade vi hårda vindar österifrån och i samband med springflod som gjort att strömmen i vattnet varit väldigt hård, har gjort att vågorna har varit mycket stora. Måndagen blev alltså en dag i närområdet till campen och vi nötte flundra på dock väldigt heta platser men i så skyddad miljö som möjligt, för vissa resulterade detta i bra fiskar som till exempel båt 12 som lyckades dundra upp en riktig kanon firre på 150 centimeter. I guidebåten så körde vi ett riktigt fint grundområde nära campen på eftermiddagen där det gick fint att fiska trotts att ström och vind krockade som värst, och efter en tuff dag kändes det riktigt gött när Marcos spö vek sig som ett U och det började susa iväg lina som aldrig förr. Med riktigt go tyngd i grejerna fatta ja med en gång att det var en bra fisk det var snacka om, men det tog tyvärr inte lång tid innan pressen blev lite för hård på grejerna och linan small… kändes riktigt tungt såklart men när det är snack om stora fiskar i den kalibern så är det ibland små marginaler och vi fick fortsätta kriga och blicka framåt.

Under natten till tisdagen snurrade det in ett riktigt oväder med vindar upp mot 20 m/s och under dagen fortsatte det blåsa med medel vindar på 17-18 m/s så fisket blev avblåst och gästerna fick en vilodag på land och ladda batterierna för onsdagen. Så igår sista fiskedagen så var vädret fortfarande ganska tufft men dock fullt fiskbart, och några som hittade helt rätt var båt Alexander och gänget i båt 4 som direkt på morgonen fick en liten knatte flundra och beslutade att testa lite till på spottet för att se om föräldrarna till knatte fisken var hemma, och det kan man säga att dom var… driften efter smackade det till riktigt gött i ena spöt, och Alex son Liam som för första gången var med här uppe och haft lite oflyt med fisket tidigare i veckan, greppade ett rejält tag i spöt och fick sig en rejäl omgång och lyckades bända upp sin livs första flundra på helt fantastiska 130 centimter!! Stort grattis till den Liam och hoppas flundra febern sitter i länge. Inte långt där efter gungade det till i nästa spö och Stefan stog på tur, efter ett stabilt mothugg kände han att det handlade om en allvarlig fisk, en tung fight följde och Pallmqvist lyckades alltså tillslut i full snöstorm bända upp sin livs största fisk på magiska 157 centimter! Stort grattis och bra krigat, fisket fortsatte och dom lyckades landa ytterligare ett par fina firrar.

Nu riktas blickarna mot säsongens sista vecka och vi står på tårna och är laddade till tusen då prognoserna ser lovande ut och vi hoppas samtliga gäster som kommer upp idag är redo att bända ut en helt fantastisk säsong ihop med mig och Jørgen så att vi har bra mojo i kroppen under vintern inför 2020 säsongen

Tight Lines boys let´s get the big mamas// Douglas & Jørgen