Ny vecka i Havøysund!

Då har vi kört igång en ny vecka här i havösyund och haft ett par regniga och lite halv blåsiga dagar med bra fiske efter både hälleflundra och torsk. Under fredagen lovades ett ganska blåsigt väder, och pågrund av att vinden legat från nord-nord/väst de senaste dagarna så har våghöjden byggts upp ganska bra, men väl ute på havet så var vindarna snarare 3-5 m/s istället för 8-9 som enligt prognoserna. Vi fiskade ett område med fin ström efter flundra och det tog inte lång tid innan belgarna i båt 2 hade landar dina livs första flundror med topp på 114 centimeter vilket var helt fantastiskt. Jag nötte på med guidebåten och när vi väl hittade fiken så smackade Tim 3 fina matfiskar på rad samt att vi tappade 2, de stora lyste dock med sin frånvaro och mycket mer än så hände inte den dagen.

Igår lovades det bra förhållanden oh 05.00 gled vi ut ur hamnen och jag hade dragit ihop ett gäng med båtar för att satsa på riktigt stor flundra. Med förra veckans magiska resultat på detta området så var förväntningarna i topp och vi väntade tålmodigt på det sjunkande vattnet som hade vart perioden alla stora blev landade på tidigare. Men med den fina strömmen på hög vändningen så lyckades Jörgen som guidade från en annan båt kroka i en bra fisk och efter en väldigt tam fight utan rusningar så mätte fisken in på fina 161 centimeter och efter ett par snabba bilder fick friheten åter och simma vidare. Fisket fortgick och när väl strömmen kom igång på sjunket började det hugga, vi fick dragit många fina flundror i bra mat storlek upp till 120 centimeter vilket var nytt för detta stället, men tillslut lyckades killarna i båt 7 äntligen kroka i en flundra och landade en riktigt fin fisk på 157 centimeter och vi gratulerar extra mycket då det är deras första resa hit upp och även första flundran så att öppna upp med en fisk över de magiska 150 centimetrarna är grymt. Och som med alla fiskar över 130 centimeter fick fisken friheten åter och simmade vidare.

Tight Lines// Douglas & Jørgen