2 x 190 cm+! Galet høstfiske i Havøysund!

Sluttampen på veckan har virkelig leverert noen riktigt fine fangster! Været har vært halvtøft, men våre gjester har kjempet mot vind og regn, og virkelig fått noen fantastiske drømmefangster. Flundrene er virkelig i støtet, og flere båter har landet titalls fisk flere dager. Det er alt fra matfisk, til de riktig store monstrene som svømmer rundt Havøysund.

På mandag bestemte flere båter seg for å rikte seg inn på de større eksemplarene, og man kan si at båt 7 lykkedes med det!For gjenget i båt 7 skulle virkelig kroke i et reelt monster på denne nokså blåsige dagen. Rahlf sto etter hvert med bra bøy i spøet og noe større hadde bitet fast i hans betesfisk. Det var en virkelig drakamp, og man ventet i spenning på hva som skulle dukke opp. Flere gode rusninger ble det også innen Per kunne lande Rahlfs drømfisk på hele 195 cm!! Stort grattis til Rahlf, helt magisk! Båt 7 stannade også vegen hem og, og da kroket Per i en pen flundra på 154 cm også! Hvilken dag det var. Peter og gjenget i båt 9 hadde også et fantastisk mengdfiske, med mye fisk opp mot 120 cm-klassen. Et større gjeng testet en vik i le av vinden, og gikk på et fantastisk mengdfiske, selvom det større fiskene ikke var tistede der, så fikk de enda mye fin flundre opp mot 115 cm!

Endelig skulle været bli mye bedre, og flere båter bestemte seg nå for å gå i området der gårsdagens monster ble tatt. Et godt gjeng båter allerede så tidlig som kl 5 på morgenen. Det viste seg å være verdt det. For nok en gang skulle folket i båt 7 klare å lure opp nok en gigantisk flundre, på nesten samme sted! Nå var det Stefan sin tur til å få en riktig storfisk. En seig kamp, og Stefan visste at dette var storfisk, i og med at Stefan hadde fått en 230 cm flundre for noen år siden. For denne fisken enligt Stefan, gav en mye bedre fight! Etter flere rusninger, kunne Per endelig sikre Stefans fisk og måle den til 177 cm! En riktig fin fisk, men gårsdagens gjerningsmann skulle også få nok e drømfisk denne dagen i båt 7. Ralhf klyvde like bra opp en 165a kun noen timer etter! Godt jobbar i båt 7, de har virkelig fisket bra…

Men det var ikke bare båt 7 som fikk fin fisk. Alle båter som åkte med på denne flott dagen, landet store fisker. Hver enda båt som fulgte med, landet en 140+, og det kan man ikke si er dårlig. Douglas åkte med båt 2, og lykkedes å pete opp en riktig fin flundre op 142 cm! I Båt 12 så fikk Per sin PB-flundra på 140 cm blank! I båt 3 fikk Bo en riktig fin flundre på 152 cm. Det ble også landet flere fisker rundt 120-130 cm, men de store fiskene var også på hugget denne dagen. Flere andre båter hadde også et fint fiske på flundre, og selvom torskfisket var svårt med gammel sjø, så ble det fortsatt en del fine matfisk ut av det.

Så var det siste dagen. Siste nøtande. Båt 5 var tidligst ute. Flere båter fulgte etter dem senere, og andre båter gikk også ut tidlig i motsatt retning. Været var helt okej, med 7-8 ms, og vekslende regn. En kjølig, men fin dag for alle. Jeg fikk en melding av Kenneth rundt kl 11, og da hadde de landet dagens første fisk. Kenneth hadde øynet kun noen små bøy på sitt spø inni mellom, og var klar for å veve inn sirkelkroken. Hugget var veldig forsiktig, og Kenneth satt tålamoden på prøve til det var dags å veva. Det var et riktig tverrstopp, og fisken gav en riktig tuff fight. Hele tre bottenrusninger ble det, helt til kompisene Johannes og Pål kunne sikre Kenneths nye personbesta! 190 cm på Kenneth, og et stort grattis! Båt 12 var også med på denne turen, og landet et par fine 130 cm fisker, samt båt 8 som hadde en fin toppfisk på 132 cm! Sanin og gjenget i båt 11 dro med seg flere båter søderut, og hadde et kanonfiske. Mengder med flundrer altså, selvom de store uteble, så var det nokså kontinuerlig spøbøy i de aller fleste båtene der nede. Jeg tuller ikke når jeg sier at de landet sansløst mye fisk… Havøysund er riktig on fire, og høstfisket er riktig galet nu!

En kanonuke er over, og det har blitt landet utrolig mange flundror, og mye stort! Været har kanskje ikke vært på topp, men det har virkelig fisket vært. Vil takke ukens gjester for en riktig trevlig vecka, og grattis med alle rekorder som er slått. Det har virkelig blitt landet galne mengder flundrer denne veckan… Nå er det dags for en ny uke, og ladder upp til det nye gjenget som kommer i kveld. Været ser lovende ut over helgen her, så det man kan med sikkerhet si at det kommer flere fine fangster her fra Havøysund! Stay tuned.

Tight Lines // Jørgen & Douglas