Tuffa vindar men fint fiske i Nappstraumen!

Denna vecka har vart väldigt tuff i form av hårda vindar och riktigt grova dyningar som har gjort fisket väldigt svårt och valet av fiskeplatser har varit väldigt begränsade.

Redan första dagen låg vindarna på riktigt hårt vilket gjorde att vi fick hålla oss till närområdet för att rikta fisket efter rödspätta och hälleflundra. Under veckan som varit har vi haft Stefan med familj i guidebåten och redan första dagen slog Stefan till med ett nytt rekord inne i Nappstraumen, medans samtliga i båten fiskade spätta så bestämde sig Stefan för att släppa ner ett mete efter hälleflundra och redan efter någon minut så small det på rejält och efter en kortare kamp så landade han en riktigt fin torsk på hela 12,5 kilo, denna praktfisk fångades endast 200 meter utanför campen.

Dagen därpå bestämde sig samtliga båtlag för att försöka sticka norrut för att försöka fånga lite torsk, vinden var som bortblåst men dyningarna efter det tidigare ovädret låg kvar. Trots dom höga dyningarna lyckades samtliga båtar fånga en hel del fin torsk mellan 5-10 kilo. Och senare provade några gäster spättafisket här i Nappstraumen som verkligen är på topp just nu. Gästerna i guidebåten lyckades landa flera fina rödspättor där den största låg på hela 58 centimeter.

Morgondagen ser ut att bli lite bättre innan vindarna sätter fart igen så vi hoppas på fint fiske dom kommande dagarna.

Tight Lines

Martin & Calle.