Gigant #11 på Å!

Denna vecka har vi som vanligt full camp här på Å. Vi har lite blandade nationaliteter med engelsmän, danskar, litauer, letter och svenskar. En stor del av de svenska gästerna är en grupp som varje år reser hit med sportfiskebolaget i Hässleholm.
Fisket då? Jodå det är minst sagt bra!

I torsdags var det som vanligt den första fiskedagen att de flesta framförallt ville få lite spöböj direkt. Så många av oss körde upp på västsidan Lofoten för att fiska lite torsk. Fisket var bra under dagen med en hel del fina torskar landade på strax över 15 kg i topp. Dagens spöböj stod Pontus i båt 10 för när han under torskfisket krokade i nåt betydligt tyngre än en torsk och efter ett par minuters fight kunde landa en grym flundra på 150 cm!

Under fredagen lade de allra flesta dagen i jakt på hälleflundra. I båt 8 lyckades man riktigt bra med flera fina flundror med fin fisk till Sten på 135 cm och en riktig kanonfisk till Henrik på 158 cm i topp.
Under lördagen var vädret super hela dagen och jagade återigen flundra och det landades många fina fiskar under dagen. Men nu till veckans STORA nyhet!

Under gårdagen visade väderprognosen att vi skulle få ökande vind under dagen och därför drog de allra flesta båtarna ut vid 7-tiden på morgonen. Det rapporterades ganska omgående över radion om flera landade flundror.
Vid lunchtid hörde vi över radion ett något flämtande anrop från båt 8 med Sten, Henrik och Royne. ”Vi har landat en jätteflundra, säkert 2 meter!” Vi var omedelbart flera båtar som körde över till dem för att se på fisken. André hoppade över för att hjälpa till att mäta fisken och fotografera.
Royne Zetterman är den som fångat fisken och vi mäter den till sjuka 220! Detta blir Gigant #11 för säsongen vilket betyder att vi slagit nytt rekord i antal landade 2-metare!

Vilket fiske vi har här på Lofoten!

Tight lines!

André Alex & Johan