Storflundror och ett sagolikt väder

Veckan har börjat helt fantastiskt här i Havöysund med ett riktigt trevligt fiske och bra väder. Under första dagen var jag ute på jakt efter stor torsk med våra franska gäster i Guidebåten, under sej stimmen ute på kanterna patrullerade stora fina torskar och vi lyckades dra väldigt många fina torskar på runt 10 kilo och även lite där till. Grabbarna i Båt fyra har haft ett gött flyt med fina flundror och när dom landade en fin fisk på 128 centimeter första dagen så var dom igång, andra dagen lyckades dom ta en riktigt fin fisk på 156 centimeter och dom tänkte det skulle vara svårslagen, men under gårdagen gick även de och slå och redan direkt på morgonen på första stoppet dundrade dom upp en riktigt grym fisk på hela 163 centimeter!

Under gårdagen så var vädret helt magiskt, sol och spegelblankt vatten så det vankades långtur, tanken var stor flundra och vi tajmade tidvattnet perfekt så direkt när vi kom fram började det hända grejer direkt, och efter att båt fyra hade landat kanon fisken på 163 centimeter så drog det igång för grabbarna i båt 10 som lyckades dra fem fina fiskar, där även dom drog en dröm fisk på 155 centimeter. Några andra som var på hugget var Thomas och grabbarna i båt 6 som även dom lyckades bra, efter att ha nött på ett bra tag på första stället så smackade det äntligen på ordentligt och efter en riktigt tung fight så lyckades dom graciöst att landa en dröm fisk på 160 centimeter.

Tight Lines// Douglas och Jörgen