Höststormar och storflundra i Nappstraumen!

Ja, hösten börjar verkligen göra sig till känna här i Nappstraumen med hårda vindar och blandat väder. Men fisket har verkligen levererat, speciellt hälleflundrafisket.

Dom första dagarna la många båtlag fokus på torsk och sej med ett väldigt blandat resultat, då vinden låg på och fisket var ganska svårt. Men trots förutsättningarna så fiskade många båtlag väldigt bra och efter mycket sökande och en hel del tålamod så lyckades många grupper få flera fina torskar mellan 10-15 kilo. I fredags så låg vinden på riktigt hårt vilket resulterade i att samtliga grupper fick fokusera på lite spättafisket i närområdet där det kom upp väldigt fina fiskar mellan 45-53 centimeter.

I lördags va vädret verkligen på topp och några båtlag bestämde sig för att åka söderut på långtur och andra valde att åka norrut. Vissa valde att lägga fokus på hälleflundra och det gjorde dom verkligen med bravur, i båda guidebåtarna med Martin och Calle i spetsen lyckades dom tillsammans landa hela 10 hälleflundror mellan 70-125 centimeter, där dom flesta fiskar efter några snabba bilder fick simma ner i djupet igen. Båt nummer 5 lyckades riktigt bra när dom redan i första driften lyckades landa en riktigt fin fisk på 141centimeter. Och vårt Holländska gäng som valde att åka norrut fick mitt i torskfisket ett riktigt drömhugg som efter en tuff fight skulle visa sig vara en riktigt fin hälleflundra på magiska 161 centimeter som efter några snabba bilder självklart fick simma hem igen.

Idag ligger vindarna på igen men våra gäster ger sig inte i första taget, morgondagen ser dock riktigt fin ut så vi hoppas på en riktigt bra avslutning här i Nappstraumen.

Tight Lines

Martin & Calle.