Dunder avslutning i Havöysund

Efter inte så stabila prognoser som har ställt till det i planläggning av fiske och liknande så har faktiskt vädret varit galet mycke bättre de senaste dagarna än vad man kunnat tyda på prognoserna, vilket har gjort att det kommit upp mycke trevliga firrar. Under tisdagen så blev det återigen fina förhållanden, och då ville de flesta ha lite go action efter det föregående ganska stökiga dagen, så med Uffe i spetsen begav de sig ner till ett område som håller stora mängder flundra för tillfället. Danskarna i båt 8 med spinnfiske prylarna i hösta hugg har fiskat långt över två siffrigt där nere vid ett flertal tillfällen under veckan, men efter ett tags fiske utan några rejäla fiskar men dock många, så begav sig Uffe med guidebåten mot andra spots i hop om att hitta de stora, men överraskningsvis var det invasion av små flundror på de spotsen också, så de blev helt enkelt en dag fylld av många fiskar och alla gästerna i båten var väldigt nöjda.

Inför sista dagen väntades riktigt kanon väder och jag hade kollat upp ett ställe med perfekta förutsättningar för stor fisk, Engelsmännen i guidebåten och kompis båten med Gareth bakom ratten var taggade och även ett gäng andra båtar hakade på. Det skulle inte dröja mer än 10 minuter in på första driften innan det suger till ordentligt för Darrel i Gareths båt, och efter att ha satt krokningen perfekt så fick han sig en riktigt go åktur, och efter en tuff men kort fight så landade dom en riktig dröm firre på 160 centimeter! Ja de va verkligen grädden på moset, men vi kände att vi ville ha någon fin firre i våran båt också, men till en början hade vi lite stolpe ut och vi inledde med att bränna 5 flundror på lågvattensvändningen… men när strömmen drog igång igen under det stigande vattnet så började det återigen hända grejer och dessa gångerna lyckades vi kroka dom ordentligt och lyckades landa ett gäng fina fiskar med topp på 133 centimeter till Paul!

Nu är vi extremt taggade inför kommande vecka där väder prognoser till en början ser helt fantastiska ut och vi vill bara komma igång!

Tight Lines// Douglas och Johan Mikkelsen