Halva Augusti har nu allaredan passerat och fisket här på Å det fortsätter att se stabilt ut.

Torsk fisket senaste veckorna har varit helt fantastiskt bra med massa torsk mellan 7-14 kg utöver dessa kommer det en hel del fisk över mellan 15-20++. Under förra veckans slut samt inledningsvis av den nya veckan har det kommit ett antal stora torskar som överstiger både 20 och 21 kg. Just nu med andra ord ett helt magiskt sommar torsk fiske som inte visat någon trend att avta inom närmsta tiden.

Hälleflundra fisket är riktigt stabilt det också med just nu många fiskar mellan 100-130 cm. André var en dag i förra veckan ute och fiskade flundra där han och Nora lyckades fånga hela 5 flundror på ett kortare fiskepass där toppfisken mätte in på härliga 127 cm för Nora. Under slutet av förra veckan fångades det många fina flundror där toppfiskarna blev 155 cm och riktig dröm fisk på hela 174cm!

Starten av denna vecka har inletts lite svårare för de allra flesta båtar förutom våra veteraner Daniel Brelin och Anders Göransson, Hc Andersson & Magnus Bladh som de lyckades lura upp hela 10 flundror under Torsdagens fiske.

Till fredagens fiske var det helt klart lite tuffare på alla fiske metoder, med sjuka mängder fisk på lodet när vi låg och fiskade efter torsk hade vi fortfarande svårt att kroka dem då de högg väldigt försiktigt på våra jiggar o pilkar klart vi landade ett par fina fiskar men lite svårare att lyckas få dem till hugg.

Även hälleflundran var lite mer svår lurad under fredagen men så hör vi endå på radion att man lyckats landa en riktigt fin pjäs på hela 156 cm!.

Kommande dagar ser vi ut att få ett växlande väder i form av regn och rusk men samtidigt ser det ut som att det ska bli lite sol mellan skurarna så det återstå att se vad fortsättningen har att erbjuda här på Lofoten

Tight lines!

Alexander Lindgren, André Starkenberg & Johan Ekstam