Storflundra och magiska dagar i Nappstraumen.

Dom sista dagarna här i Nappstraumen har verkligen levererat. Vädret har varit riktigt bra och lika så fisket.

Våra danska vänner med Jörgen Kondrup i spetsen har verkligen levererat, dom har fått väldigt många fina flundror där deras största för veckan låg på fina 136cm. Vår tyska grupp har haft galet torskfiske där deras största för veckan låg på hela 19 kilo och under deras sista dag efter många timmars slit fick dom äntligen sin efterlängtade hälleflundra som dom verkligen har kämpat för, fisken låg på fina 90 cm. Stort grattis till er.

Familjen Setterstål som har varit i guidebåten hela veckan har även dom haft riktigt fint fiske med mängder av stor sej där veckans största låg på dryga 11 kilo och dom har även fått mängder med fin torsk mellan 5-11 kilo. En av dagarna när vindarna var som bortblåsta och solen sken så bestämde dom sig för att åka på långtur för att satsa helhjärtat på hälleflundra. Sagt är sagt och med Calle i spetsen stack dom iväg, en timme senare var dom äntligen på plats och samtliga i båten var riktig sjukt laddade i hopp om ett riktigt drömhugg. Redan halvvägs in i andra driften small de på rejält i Nisses spö och till en början trodde han att det var ett bottennapp, men Calle förstod på en gång att detta inte var botten utan en riktigt grov fisk. Efter en drygt 40 minuters fight fick dom upp fisken 10-15 meter under båten och när dom trodde att hälleflundran var på väg att landas gjorde den ett sista riktigt tungt huvudskak och tyvärr gick linan av, ett riktigt antiklimax.

Efter dom tappat denna drömfisk satt samtliga tomma i båten några minuter innan dom bestämde sig för att göra ett nytt försök, vilket skulle visa sig vara ett bra beslut då det small igen på ett av spöna och detta skulle visa sig vara en riktigt fin fisk även de. Efter ca 20 minuters fight lyckades dom landa denna best på hela 152cm en riktigt fin storflundra som efter några snabba bilder fick simma ner i djupet igen. Efter två riktigt tunga fighter var energin helt enkelt slut och dom valde att vända skutan hemåt igen.

Dom kommande dagarna ser även dom riktigt lovande ut så vi hoppas på fortsatt kanonfiske här i Nappstraumen.

Tight Lines

Martin, Calle & Ross.