Galen vecka i Havöysund

Då var en helt otrolig vecka slut här i Havöysund och gästerna har precis lämnat campen med många leenden på läpparna. Veckan har bjudit på ett sagolikt fiske efter framför allt hälleflundra där det har dragits rekord många hälleflundror och även en hel del stora fiskar, för de flesta har höjdpunkten varit att spinn fiska mindre jiggar runt tobis stimmen för då har de oftast varit riktigt bra action och landats extrema mängder hälleflundra.

Vädret har inte varit helt magiskt på något sätt men heller inte hindrat oss från att gå till ställen längre bort, i förrgår hade vi dock lite grövre sjö som rullade in och gjorde att de flesta försökte fiska i lite skyddade områden. Andreas och gubbarna i båt 6 gick på stort och lyckades ganska fint med att peta upp ett par flundror med en fin topp på 146 centimeter! Dock hände något riktigt coolt, och när en av gubbarna vevade upp en torsk på 4-5 kilo så tog det tvär stop halvvägs upp och gick åt andra hållet… efter en liten stunds riktigt tungt pumpande så blev det åter lätt och dom fick upp en duktigt sarjad torsk.

Johan och Hannes stack iväg igår för att testa på fisket efter havöring och havsröding, utan någon speciell vetskap om fisket där förutom vart dom skulle fiska så var det sjukt spännande, dom gick i land i en vik där älven mynnar ut i havet och kastade sina skeddrag. Det tog inte lång stund innan det dunkade till i Johans spö och upp kom något som ingen av dom har sett innan, Johan drog en puckel lax på ett par kilo som är en invassiv lax art här uppe som kommer från nord amerika och tar över vissa älv system för den naturliga laxen, så den fick följa med hem till middag. Johan drog även en havsöring och en fin insjö öring, utöver detta hade dom ett bra gäng rejäla hugg så det var sjysst action på bara några timmars test fiske. Så gör man en resa hit finns det många möjligheter att ta med sig lite lätta spinn grejer hit och ta båten in i en fjord och testa på lite olika laxarter här uppe som är otroligt fina och roliga på lätt utrustning.

Igår körde vi veckans sista dag och samtliga båtar satsade åter igen på flundra, några som lyckades riktigt bra var Andreas och de andra göteborgarna som drog iväg till ett litet special ställe, dom hade bra action redan från start och lyckades peta upp ett bra gäng fiskar och boysen i båt 12 drog upp en respektabel firre på 145 centimeter. Andreas smackade i en riktigt stor firre som tyvärr klev av efter en stunds fight… men på vägen hem stannade dom till på ett ställe för en sista drift och det tog bara någon minut innan Andreas fick revansch och smackade i en tung fisk som inte riktigt ville komma med upp, efter ett tag så lyckades dom landa firren och mäta den till snygga 142 centimeter.

Nu laddar vi om för en ny vecka och MÅNGA nya flundror!

Tight Lines// Douglas, Andreas, Johan och Hannes