Denna veckan har vi en stor grupp vänner och familjer som har hyrt hela campen här i Vesterålen där fokus har varit att ha en en skön semester tillsammans där de ätit gott, njutit av den vackra naturen och bara har varit ute ett par timmar per dag för att fiska. Med andra ord, det är en vecka där fisket inte är huvudfokus utan snarare en trevlig aktivitet under veckan. De få satsningar vi dock har gjort under veckan har varit riktigt lyckade där genomsnittsvikten på torsken har varit riktigt imponerande där stortsett samtliga fiskar var mellan 10-19kg!


Samt att ett par hälleflundror har landats under veckan. Bland annat två fina som Johan guidade upp på 130cm samt 108cm ute på långturen. Kan också nämna att ute på långturen så fick även Daniel och hans gäster vitna något som jag aldrig hört om tidigare, nämligen en stor brugd som med sina uppskattningsvis 10 ton fördelat på ca 10 meters total längd hoppade med full kraft ur vattnet och plottade sig helt för våra gäster. En spektakulär syn som inte har observerat av många tidigare. Plasket var enormt och hördes och syntes även bort till mig som låg en bra bit från Daniel och gänget. De stod och gapade när denna haj bjöd upp på show! Efter att ha läst på lite om Brugden så har detta beteende setts tidigare trots att det är en långsam-simmande hajart. Detta beteende verkar vara ett sätt för hajarna att slå bort parasiter och annat från kroppen. Tyvärr fick vi inte detta på bild men gästerna lär sent glömma detta spektakulära uppvisning som de bjöds på.Daniel guidade också upp ett gäng stortorskar till våra gäster samt att de tappade en bättre hälleflundra. Men veckans roligast var ändå när en av våra gäster lyckades fånga en godkänt flundra på en Red Ed på 85 meters djup agnad med Salami! Så nu fiskar alla våra gäster med jiggar agnad med Salami för att få hälleflundra, mer om detta kommer i nästa nyhet!

Vi hade också ett båtlag som navigerade efter solen och kompassen, dock gick det inte så bra som de hade tänkte vilket slutade i att de körde ner till vår andra camp i Nappstraumen istället för hem till vår camp här på Vesterålen innan de fick träffat på en av våra andra båtar som förklarade att det här inte var Vesterålen. Blev en liten omväg på 5 timmar som de inte riktigt hade planerat. Men kaptenen gav med sig och skulle använda plottern i båten nästa gång efter att vår guide hade mottagit dom i hamnen här i Vesterålen. De verkade dock inte så berörda av deras lilla omväg de tyckte det var så vackert längs Lofoten och att det bara var härligt att vara ute och köra båt. Härlig inställning när saker inte riktigt gått som planerat.

Igår dukades det upp till långbord, grillning och fest i vår gemensamma lokal här på campen. En riktigt trevlig tillställning där de bland annat höll tacktal till våra guider och skålade får en fantastisk resa hos oss på Nordic Sea Angling.

Vi blev så klart rörda av detta och förstår att det är inte alla gäster som behöver fånga den där troféfisken för att veckan ska bli minnesvärd utan mer viktigt att helhetsupplevelsen blir bra vilket dessa gäster verkligen har värdesatt här på Vesterålen!

Vi fiskar vidare med Salami så återkommer vi mer mer rapporter framöver här!

Hälsningar,
Johan Mikkelsen och Daniel Freland