Stora uer och strålande solsken i Risöysundet!

Denna vecka har vi hardcore fiskarna med Mikael Åkersson i spetsen. De var här i fjol och fångade den stora Håkärringen på 1050 kg! Deras mål denna gång är att fånga en större! Men självklart står stora Uer på schemat för dom och dom har redan varit ute på eggakanten och fått ett riktigt bra resultat! Mikael och gänget har även planer på att utforska ett nytt område som vi inte har varit tidigare på. Ska bli riktigt spännade att följa dom under de två veckorna de är här!

I Guidebåten och båt 3 denna vecka har vi de återkommande gästerna Marian och David med ett stort gäng och i båt 4 Fredrik med sina två söner.

Efter många timmars förberedelse på campen blev det i fredags kväll dags för den första turen ut till eggakanten för Åkersson och gänget. Efter 12 timmar ute på kanten hade de inte fått många men alla var riktigt stora! Alla av Uerna låg mellan 5-6kg och den största tyngde ner vågen till hela 7,3kg! En riktigt bra start på veckan.

Vi andra i båtarna drog västerut till Nordbåen för att lägga ett par flundra drifter men istället träffade vi på torsken och kunde få ihop ett par backar med fina torskar över 10 kg. Största tyngde ner vågen till hela 17kg! Båt 3 hade ett par kontakter med flundra men ingen ville följa med upp till ytan!

I lördag så var det dags för Andfjorden och flundrafiske! Solen stod högt upp i den klarblåa himmelen och havet låg som en spegel när vi åkte ut på morgon.

Det var svårt att hitta bra drifter i början men efter några timmar kom det igång och båt 4 med Fredrik i rapporterade att de drillade flundra. Upp kommer en fin flundra på 83cm och blev Fredriks och pojkarnas flundra någonsin!

Efter det hände det inte mycket även ifall drifterna var riktigt fina! Så nya tag imorgon! Då blir det första Håkärring passet för Åkersson medan vi andra båtar åker ut till torsk grynnorna igen!

Tight lines,

Marcus