Fortsatt bra fiske i Vesterålen!

Både vädret och fisket har varit fortsatt bra efter vår redan grymma inledning här på Vesterålen. I söndags gick 4 av båtarna ut på långtur igen, och hade även denna gång ett fenomenalt fiske. Det var inte riktigt samma action som vi hade under första turen, men det var fortfarande samma grymma medelvikt på fiskarna. Det landades ett flertal fina torskar över 15 kg, med toppar på 17, 18,4 och 20 kg! Britterna i båt 5 lyckades också landa en grym sej på nästan 16 kg!! Det landades även långor upp till fina 15 kg. Båt 3 var denna dag nere i Gimsöy-strömmen och nötte flundra, vilket gav fin utdelning. De lyckades landa hela 4 flundror. Visserligen inga stora, då den största mätte 90 cm, men fortfarande grym action! 

   Igår var samtliga båtar sugna på flundra, så under förmiddagen drog vi i gemensam trupp ned mot Gimsöy. Det dröjde inte mer än 10 minuter innan min bror Eric som guidade våra gäster från Holland, rapporterade om att de fightade en fin fisk. Strax därpå kan de säkra den längs båtkanten och mäta dagens första flundra till grymma 134 cm! Vi lägger om en ny drift, men ganska snart rapporterar Lars i båt 6 att de har en stor flundra på, och att de kan komma att behöva assistans. Jag körde bort till dem, och mycket riktigt kan vi landa en riktigt fin fisk på hela 147 cm! Mats var den lyckliga fångstmannen, som redan första dagen på veckan lyckades slå till med ett nytt på på 135 cm. Stabil ökning och grattis från oss på NSA! 

   Grabbarna i båt 4 lyckades strax därpå landa en fin flundra på metern, innan fisket tyvärr dog av. Båt 3 låg ute på västsidan och nötte flundra denna dag och lyckades landa två flundror under måttet. 

   Idag är det återigen kanonväder och de flesta gästerna har målet inställt på flundra. Stay tuned!

Tight Lines! / Oscar & Eric,

Vesterålen

147 cm och nytt pb igen för Mats!