Nu har vi hunnit fiska i 3 dagar denna veckan på Å och fisket har varit helt galet bra!

Veckan startade redan på onsdag kväll där många åkte ut till strömmen och fick uppleva ett helt galet sej fiske! de fick så mycket stor sej att armarna började värka redan första kvällen mängder med fisk upp till 14-15 kg i topparna samt en ren bonus flundra mitt i sejrecet på grymma 120 cm. man kan helt enkelt sammanställa som första kvällen startade helt fantastiskt.

Inför Torsdagen var det istället betydligt sämre väder så vi skulle få fiska efter förutsättningar. Ett par båtar valde att gå upp tidigt på morgonen för att rikta helhjärtat på flundra fiske, Jag körde ett par Å veteraner Janne, Bosse, Palle, och Mohammed under dagen. VI startade på bästa möjliga sätt och landade dagens första flundra efter bara någon minut in i första driften samt att vi tappade en bara minuter senare. Vi fick ganska snart byta område för vinden tryckte på lite mer en prognosen lovade på morgonen och fick söka oss till lite lugnare område. Det visade sig vara minst lika bra det då vi landade en fin flundra på 106 cm bara några minuter in i denna nya drift. under dagen landade vi totalt 5 flundror i vår båt. I övriga har vi Erik Axner på besök i veckan med familjen och de lyckades landa en riktigt god första fisk för veckan på hela 136cm. Våra Franska gäster denna lyckade under kvällen landa hela 4 st flundror med topp på grymma 134 cm.

Till Fredagen där vi hade ett helt vansinnigt bra fiske efter hälleflundra torsk och sej. Jag körde norr ut tillsammans med 2 andra båtar i ett försök till ett mix fiske efter framförallt torsk men också förhoppningar om att lyckas få en flundra. väl på plats lyckades vi i alla båtar få många fina torskar med bra vikt på 8-13 kg. även mitt i detta fiske så sätter Thomas i Alexanders båt ifrån sig spöt i spöhållaren för att ta fram en kaffe och macka men han hinner inte mer en så innan spöt står i ordentlig båge och en kraftfull rusning från fisken gjorde det tydligt att vi hade en fin flundra på kroken. efter en en riktigt rolig kamp kunde vi sen säkra en riktigt fin flundra på 125 cm.

Många båtar stannade denna dag i närmare områden för fisket efter flundra i finvädret, och visst var detta en helt magiskt dag, Nikolaj som kör guidebåten hade ett helt grymt fiske där de landade hela 6 flundror med en fantastik topp fisk på hela 143cm,

men vilka som verkligen stack ut ur mängden var våra danska gäster Frederik Hansen med familjen som landade 3 flundror där minsta fisk är 143 cm!!!! resterande fiskar var 152 och grymma 177 cm samt att de precis innan de fick 177 hade de tappat ett Monster efter ca 50 minuters kamp på ett linbrott!. Dagen slutar inte heller där utan Erik med familjen lyckades fånga en riktig dröm fisk på hela 182 cm och våra franska gäster slog även de till sent på kvällen med en fisk på 164cm.

Nu idag Lördag har fisket varit helt galet igen men denna gången fiskade många båtar efter sej som gick fullständigt amok i ytan under dagen där mängder av fisk passerade över 10kg strecket. och idag har vädret varit lite tuffare igen så många båtar valde att köra en lite kortare dag och ladda batterierna ikväll för imorgon lovas det sol och 0-4 m/s.

Tight lines!

Alexander, Nikolaj & Johan