Fenomenal Inledning i Vesterålen!!

Vi har fått en fantastisk start på denna veckas fiske här på Vesterålen. Igår var första fiskedagen för gästerna och veckan hade inte kunnat inledas mycket bättre än vad den gjorde. Alla våra gäster var taggade till tusen och vi bestämde igår morse att gå på en långtur under natten då vädret såg mycket lovande ut med fina vindar. Samtliga båtar bestämde sig dock för att även gå ut en stund under dagen för att hinna känna på båtarna och utrustningen innan vi begav oss ut på långtur. Det visade sig vara ett strålande beslut då tre av fem båtar lyckades landa flundra under bara ett par timmars fiske med två grymma toppfiskar på 140 respektive 135 cm. Det kom även upp tre fina flundror runt metern och ett gäng fina torskar och sejar över 10 kilo! Strålande inledning. 

Efter att alla båtar hunnit vila upp sig och käka middag, så samlades alla nere vid båtarna kl 22:00 för att ge oss av på långtur. I gemensam trupp lämnade vi campen och efter en något stökig båtresa, var vi äntligen framme och vi kunde inleda fisket. Samtliga båtar la sig direkt runt långakanten och det tog inte många minuter innan rapporterna duggade in över radion. Stortoskar, storsej, och långor. Det var grym action under hela långturen och vid flera tillfällen stod samtliga i båten med spöböj samtidigt! Det landades grymt många riktigt stora torskar med de tre största på 23 kg samt två stycken på 22 kg. Utöver dem landades det ytterligare 4-5 torskar mellan 18-20 kg!! Det var även grymt mycket sej i området och det landades många sejar över 10 kg, med toppar upp emot 15 kg!