Galet mängdfiske i Nappstraumen!

Denna veckan är det full fart på campen både med gäster och fisket. Vi har fem ukrainska grupper samt två svenska grupper här hos oss på lofoten. Det har varit bra väder och nappat grymt bra, dom första dagarna här för alla våra båtar. Alla grupper har kommit i kontakt med fina sejar och topp fisk är på hela 11 kg. Och det har även kommit upp mängder med fina torskar där den största torsken än så länge ligger på fina 14 kg.

 
I torsdags guidade Calle en av dom ukrainska grupperna då vi hade siktet inställt på torsk och sej. Med dessa väderförutsägelserna som var för dagen beslöt Calle sig att prova ett området som har var bra tidigare i år ,och när han la fram den planen till gästerna i båtarna så nappade dom direkt på det. Majoriteten av alla båtar satte kurs mot det området som dom skulle fiska på denna dagen. När alla båtar hade kommit fram så tog det inte många minuter innan det började dyka upp flera fiskar på ekoloden för samtliga av våra båtar. Då guidebåten med Calle i spetsen var redo för att börja fiska på en kant som vi tidigare hittat, och redan vi första nedsläpp tog det stopp halvägs ner, rullen sprutande ut lina och spöt böjde sig fint. Efter ett par minuters fajtande så bröt fisken ytan och det visade sig var en mycket  fin sej på hela 11 kg som fick bli första fisken för dagen i båten. Dagen fortsattes med mycket fina fiskar, det kom mer och mer fisk in på ekoloden och det blev både dubbel och trippel hugg i flera av båtarna som var där ute och fiskade. Dom flesta sejarna låg mellan 3 och 9 kg  den största sejen för dagen blev en på 11 kg. Det kom även upp mycket fina torskar mellan 5 och 10 kg men det var en torsk som stack ut lite extra, och det var en fin torsk på hela 14 kg som en av dom svenska båtarna lyckades peta upp. Detta blev även den största fisken för dagen. När det var hemfärd så var det bara en massa leenden och skratt i varje båt. Det blev en mycket lyckad dag ute på havet för samtliga båtar.


Vädret ska nu fortsätta vara bra resten av veckan,så fler och större fiskar hoppas vi på under dom närmsta dagarna, så håll ögonen öppna för nya rapporter.

Tight Lines // Calle