Flundrerace og magisk torskfiske!

Da var det full camp igjen her oppe i Havøysund, og været kom i sin skjønneste ordning. Allerede første kvelden etter infomøte, stakk flere båter i vei for å teste lykken. Været var rimelig fint, og torsken har dukket opp ganske nære campen den siste uken. Så flere båter dro ut og pumpa opp noen fine mattorsker på rundt 3-8 kilo i snitt. Til og med et par mindre flundrer dukket opp for svenskene i båt 9 og hollenderne i båt 3. Disse ble pent satt tilbake da de var under minstemålet…

På torsdag skulle vinden droppe ned til 4-5 sekundmeter, og de aller fleste båten fulgte Guidebåten ut på torskfiske. Selvom etterdyningene satt litt igjen, var det ingen problem å komme seg ut til torsken. Vel ute på torskefeltene, kunne hollenderne i Guidebåten endelig få kjent litt spøbøy. Leonard har vært i Havøysund flere ganger tidligere, men hadde denne gangen tatt med seg et helt ferskt gjeng. Det var utrolig kult å se søskenbarn og sønn dra torsk til armene verka. Fisket var kjempebra, og torsken sto og trykket under seien. Hvilket innebar at torsken jagde opp seien, så det var en utrolig aktivitet i torsken. Det resulterte i brutale hugg, og flere fine torsker opp mot 12 kg i Guidebåten. Men det var ikke bare torsken som forsynte seg av seien, flundran jagde rundt der med. Jasper som aldri i hele sitt liv hadde fisket før, dro først en skaplig torsk på 6 kilo. Men det var mer drag i neste fisk. Jasper hadde nemlig kroket i en fin liten matlfundre på 82 cm. Hans andre fisk i hele sitt liv. Helt fantastisk. Torskracet varte bra lenge, og båtene rundt dro også fine torsker. Svenskene i båt 6 kroka også i en fin matlfundre på 93 cm midt under torskfisket. Nordmennene i båt 11 valgte et annet sted å fiske torsk på, og det viste seg heller ikke å være het feil. For etter å ha dratt flere fine matfisk opp til 12-13 kilo, kroket Knut Åge i en ufattelig fin sei på hele 14 kilo! Kjempekult at det henger litt større sei rundt om dypkantene her… Fredrik Schmiterlöw og co dro også ut på torskfiske første dagen, og lykkes veldig bra. Etter et veldig bra torskfiske, med toppfisk på hele 20 kg, lykkedes de med å dra opp en kjempefin matlfundre på litt over meteren. Douglas har denne uken besøk av sine to bestekompiser, Jonathan og Victor. På torsdag fikk dom benda torsk så det sang, og Victor fikk også lurt opp en fantastisk flundre på 136 cm!

På fredag skulle vinden droppe betydelig ned. Og det betydde langtur. Ikke mindre enn 6 båter dro i vei tidlig på fredags morgen. Dagens mål var såklart hälleflundran, og ikke helt feil, ble det også tatt flere fine fisker! Douglas og hans kompiser hadde et fantastisk race på slutten, der de dro flere fine fisker. Men Victor klarte igjen å dra en virkelig drømfisk på 160 cm. Under racet kom det opp flere fine metersfisker og noen i underkant. Hollenderne i båt 3 kom også på plass, og dro en kjempefin flundre direkt da de ankom! Ikke lenge etterpå skulle Nick kroke i en fisk av bedre kaliber! På sitt spinnspø, var dette visst en utrolig heftig fight, og etter 3 fine rusninger fikk Nick landet sin første flundre på 150 cm! Samtlige av de andre båtene der nede dro også flere fine, blant annet i båt 8. En pen matfisk på 112 cm og enda en 136 centimeters flundre som fikk svømme fint tilbake igjen. Litauerene fikk også en fin flundre på 122 cm. Svenskene i båt 9 dro også et par fine fisker på overkant av meteren! En utrolig fin dag på langtur! I båt 2 og 7 dro man også flere fantastiske torsker, blant annet en topptorsk på 136 cm!

Dagen i dag har vært noe mer blåsig, men vi kunne likevel komme oss ut til torskefeltene. Vi hadde et fantastisk mengdfiske, men var også på leten etter storseien som vi har hørt rykter om. Dessverre uten hell. Men det er vel ikke så aller verst når man finner kjempegrov torsk ute på dypkantene heller. I guidebåten hadde vi et fantastisk fiske på større torsker på sluttampen av dagen. Utover hva jeg forsto, så hadde også båt 9 og 12 et kjempefint fiske rett ved siden av oss. I skrivende stund er dom fortsatt ute og fisker, så det skal bli spennende å se hva de klarer å lure opp. Men Szebe i Guidebåten kroket i flere gromme torsker på 15 kg pluss, og en kjempefin toppfisk på 17 kg. Hvert nedslipp hugg det i fisk av bedre kaliber. Mye fin torsk på 10 kg +. Det blir veldig spennende å høre hva gjestene har fått i dag, da de aller fleste båtene fortsatt er ute og fisker for harde livet. Det vil tiden vise, og i neste rapport kommer svaret.

Det har vært en kanonstart på uken, og gjestene får utrolig mange fine fangster! Været ser ut til å ha forandret seg lite de kommende dagene. Regn og litt mer vind gjør det hele litt tøffere, men vi skal kjempe på! Følg med på neste nyhet!

Tight Lines // Jørgen og Andreas