Vårkänslor, tuffa vindar och fint fiske i Nappstraumen!

Vädret har varit underbart här dem sista dagarna med strålande sol och riktigt vårkänsla, men dessvärre så har vindarna vart emot oss, och det har vart riktigt tufft och ta sig till dem riktigt heta platser så här års. Men vi har kämpat på och lagt mycket tid i Nappstraumen, sydsidan och närområdet, med fina torskar upp till 9-10 kg och några riktigt fina flundror på 91cm och en på 93 cm.

Under gårdagen så såg vädret mycket lovande ut framförallt tidig morgon och förmiddag så vi bestämde oss för och åka ut riktigt tidigt för att försöka komma ut på den norra sidan, och det visade sig vara ett riktigt smart val för så fort vi kom fram till dom tänkta platserna så började torskracet direkt för samtliga båtar och det med en riktigt fin snittvikt som var fina 8 kg upp till 15,5kg och det var underbar stämning i båtarna, radion gick varm där fångstrapportera ramlade in efter varandra mellan båtarna.

Även hälleflundran var på hugget då en gäst fick en fin torsk på en gummimack och en flundra på pilken SAMTIDIGT. När vi återvände hem så la många båtar några drifter i Nappstraummen och även där så va flundran på hugget, då de kom upp en fin fisk på dryga 90 cm och en på 77cm som efter några fina bilder fick simma tillbaka igen.

Raffie & Linda lyckades strax utanför campen hitta mängder med fina sejar på mellan 80-90 centimeter som bjöd på riktigt fina fighter där samtliga i båten stod med fisk på samtidigt, detta sejrace pågick i säkert 30 minuter där dom även fick några fina torskar på dryga 7 kilo. Spättafisket har verkligen levererat denna vecka då Linda har fått veckans toppfisk på fina 56 centimeter.

Idag blåser det riktigt hårt här i Nappstraumen men vinden börjar lägga sig inatt och redan imorgon ser prognosen mycket bättre ut så då hoppas vi på fortsatt fint fiske.

Tight lines.

Martin & Tobias